Mexime van Driel en Emma Piersma hebben het Future-toernooi in Cervia, Italië gewonnen. De Nederlandse beachvolleybalsters versloegen het Zwitserse duo Bentele/Lutz, A. in de finale met overtuigende cijfers (16-21 en 15-21).

Mexime van Driel en Emma Piersma plaatsten zich vanochtend voor de finale van het Future-toernooi in Cervia door de Italiaanse zussen Viktoria en Reka Orsi Toth in drie sets te verslaan. In de finale troffen ze vanmiddag Menia Bentele en Anna Lutz uit Zwitserland. Tot het midden van de eerste set ging het gelijk op tussen de twee duo’s, waarna Van Driel en Piersma het verschil wisten te maken door bij een stand van 14-14 drie punten op rij te scoren. Het geslagen gat bleek genoeg voor de setwinst. Dankzij een aanvalspunt van Van Driel kwam het Nederlandse duo op 16-20, waarna Piersma het eerste setpunt verzilverde met een ace.

Van Driel en Piersma namen direct een 0-3 voorsprong in de tweede set, die de Zwitsers tot een vroege time-out dwong. Het initiatief bleef aan Nederlandse kant en het duo bouwde hun voorsprong verder uit tot 9-15. Bentele/Lutz, A. kon het gat niet meer dichten en toen de Zwitsers de bal bij een stand van 15-20 uitsloegen, stonden er vijf wedstrijdpunten op het scorebord voor het Nederlandse duo. Met een prachtig aanvalspunt van Piersma pakten de Nederlanders het goud in Italië (15-21). Een mooie eerste medaille voor het Nederlandse beachvolleybalduo op een toernooi van de Pro Beach Tour.

Bentele/Lutz, A. - Van Driel, M./Piersma, E. 0-2 (16-21, 15-21)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn