Met een 1-3 zege op VoCASA bevestigde Sliedrecht Sport vanavond hun favorietenrol in de B-poule. De tweede overwinning van de midweekse speelronde was voor Prima Donna Kaas Huizen, dat in vier sets won van Scherp in Packaging ZVH.

Sliedrecht Sport, dat als enige team nog niet in actie was gekomen in de B-poule, trad vanavond aan tegen VoCASA, één van hun grootste concurrenten in de strijd om de twee kwartfinaletickets voor het landskampioenschap. VoCASA, dat afgelopen zaterdag van Prima Donna Kaas Huizen won en daardoor de eerste plek in de poule over had genomen van Sliedrecht, kon niet lang genieten van de toppositie. Ondanks winst in de eerste set, waarin knap een achterstand van zes punten werd weggewerkt, moest de thuisploeg na vier sets het hoofd buigen voor Sliedrecht, dat met name aanvallend de overhand had. Marius den Hartog scoorde maar liefst 25 aanvalspunten voor zijn ploeg en kwam dankzij twee aces en twee blokkeringspunten op een totaal van 29 punten.

In Huizen voltrok zich een vergelijkbaar scenario tijdens het duel tussen Prima Donna Kaas Huizen en Scherp in Packaging ZVH. De bezoekers wonnen de eerste set met 21-25, maar werden in het vervolg van de wedstrijd gehinderd door een groot aantal fouten. Deze foutenlast, die tweemaal zo hoog was als die van hun tegenstander, bleek doorslaggevend te zijn. Een uitblinkende Sjoerd Hoogendoorn, die meer dan de helft van de set-ups die hij ontving om wist te zetten in punten, leidde Huizen met 24 punten naar een 3-1 overwinning. Door deze uitslag zijn de teams weer van plek gewisseld op de ranglijst: ZVH zakt naar de laatste plek, terwijl Huizen de vierde plek inneemt.

Uitslagen
VoCASA - Sliedrecht Sport 1-3 (25-21, 22-25, 21-25, 16-25)
Prima Donna Kaas Huizen - Scherp in Packaging ZVH 3-1 (21-25, 25-14, 25-22, 25-21)