Met nog een speeldag te gaan op OKT in Ningbo hebben de TeamNL Volleybaldames alles nog in eigen hand. De missie in klip en klaar. Er moet morgen gewonnen worden met 3-1 of 3-0 van Dominicaanse Republiek.

Ticket Parijs 2024

Wellicht ten overvloede, maar voor de helderheid. De nummers 1 en 2 uit de poule ontvangen een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Scenario

Door de overwinning van de Dominicaanse Republiek op China (3-1) gaan – met nog een wedstrijd te spelen – Servië en de Dominicaanse Republiek met beide 15 punten aan kop.

De TeamNL Volleybaldames volgen op plek 3 met 12 punten.

De overige landen (Canada, China, Tsjechië, Oekraïne en Mexico) in de poule zijn uitgeschakeld.

Nederland heeft alles nog in eigen hand. Bij een 3-0 of 3-1 overwinning bemachtigt Nederland de felbegeerde tweede plaats in de poule. Het komt dan weliswaar op een gelijk aantal punten als de Dominicaanse Republiek, maar heeft een betere set-quotiënt.

TeamNL Volleybaldames winnen met 3-0

In dat geval komt de Dominicaanse Republiek uit op 17 gewonnen sets en 10 verloren sets. Dat levert een set-quotiënt van 1.750 op. Nederland heeft in dat geval een set-quotiënt van 2.125 (17 gewonnen sets en 8 verloren sets).

TeamNL Volleybaldames winnen met 3-1

In dat geval komt de Dominicaanse Republiek uit op 18 gewonnen sets en 10 verloren sets. Dat levert een set-quotiënt van 1.800 op. Nederland heeft in dat geval een set-quotiënt van 1.888 (17 gewonnen sets en 9 verloren sets).

Vanaf 09.55 uur zie je de TeamNL Volleybaldames op Ziggo Sport Kanaal 13 en Ziggo Sport Racing. Of via de livestream van Volleyball World.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn