Sportevenementenbureau Music and Sports uit Utrecht gaat de komende drie jaar de Eredivisie Beachvolleybal Tour organiseren. De Nevobo is ervan overtuigd dat het bureau van ondernemer Wilco Nijland de hoogste Nederlandse beachvolleybalcompetitie een kwaliteitsimpuls kan geven.

Wilco Nijland (35 jaar) van Music and Sports werkt al jarenlang samen met de Nevobo. Nijland begon in 2008 met ondernemen en introduceerde de sport bossaball in 30 landen over de hele wereld. Samen met de Nevobo ontwikkelde hij de Join Volleybal Tour. De inmiddels beroemde Volleybalbus is een van de onderdelen van deze tour en wordt door Music and Sports ingezet bij allerlei (volleybal)evenementen.

Music and Sports organiseert maar liefst 200 evenementen per jaar, variërend van grote beach- en grasvolleybaltoernooien, een sportfestival in Dubai en 3 tegen 3 basketbal. In Utrecht ontwikkelden ze een eigen indoor sportlocatie: The Sport Box. In deze accommodatie kan het hele jaar door volleybal, beachvolleybal, bossaball etc. worden gespeeld.

Music and Sports gaat in ieder geval de komende drie jaar de Eredivisie Beachvolleybal Tour organiseren. Deze tour bestaat uit elf toernooien door het hele land en wordt afgesloten met het NK Beachvolleybal. Nijland legt uit wat hij gaat doen: “De Eredivisie Beachvolleybal is de hoogste Nederlandse beachvolleybalcompetitie en moet ook als zodanig worden geprofileerd. Alle toernooien krijgen dezelfde look and feel en zijn dus herkenbaar als onderdeel van de tour. De spelers en speelsters zijn wat mij betreft de helden van de sport, dus die komen in de spotlights te staan.”

Indien mogelijk wordt er in een speelstad gebeachvolleybald op twee locaties: op een centrale plek in de stad én op de velden van de lokale beachvolleybalvereniging. “Op die manier betrekken we de verenigingen bij het evenement”, vertelt Nijland. “Het eredivisietoernooi kan een jaarlijks hoogtepunt worden voor de clubs.” Naast de toernooien in steden wordt er natuurlijk ook gespeeld op de bekende strandlocaties, zoals Ameland, Scheveningen, Vrouwenpolder en Vlissingen.

De conceptkalender voor de Eredivisie Beachvolleybal is te vinden via deze link. De definitieve kalender wordt vóór 1 april 2017 gepubliceerd. 

Foto: links: Guido Davio, algemeen directeur Nevobo, rechts: Wilco Nijland, eigenaar Music and Sports

Bekijk ook eens

Live

Wie blijft er in de race voor de Nationale Beker?

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×