Nederland, België, Frankrijk en Slovenië organiseren EK Volleybal Heren 2019!

Nederland, België, Frankrijk en Slovenië organiseren EK Volleybal Heren 2019!

Op het congres van de Europese volleybalbond CEV in Krakau is vandaag bekendgemaakt dat Nederland, België, Frankrijk en Slovenië samen het EK Volleybal Heren 2019 organiseren. Het is voor het eerst dat een Europees Kampioenschap in vier landen wordt gespeeld. De speelsteden in Nederland zijn Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam.

In 2005 waren Italië en Servië en Montenegro de eerste landen die samen een Europees Kampioenschap organiseerden. Zij werden gevolgd door Oostenrijk en Tsjechië (2011), Denemarken en Polen (2013) en Bulgarije en Italië (2015). Een EK in vier landen is echter zonder precedent in de geschiedenis van het Europese volleybal.

In 2019 nemen er voor het eerst 24 landen deel aan het EK, een recordaantal. 12 landen, inclusief de 4 organiserende, zijn na afloop van het huidige EK in Polen al zeker van deelname. Het EK wordt gespeeld van 13 t/m 29 september 2019.

In Nederland worden zeven EK-wedstrijden georganiseerd (t/m de kwartfinale) die worden verdeeld over de speelsteden Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam. De halve finales worden gespeeld in Frankrijk en Slovenië en de wedstrijd om het brons en de finale in Frankrijk.

Nederland organiseerde twee keer eerder het EK Volleybal voor Heren. In 1985 en in 1997. In 1997 werd Oranje glansrijk Europees Kampioen, een jaar na het Olympisch goud van Atlanta.

Reactie technisch directeur Bram Ronnes:

“Het co-hosten van het EK Heren 2019 past volledig in onze strategie om internationale topevenementen naar Nederland te halen. Daarnaast maakt de organisatie van het EK deel uit van de visie om het Nederlandse mannenvolleybal naar een hoger plan te tillen. Ook het EK onder 20 voor jongens, dat in 2018 in Nederland wordt gespeeld, maakt hier onderdeel van uit.”

4 Countries3
Foto: FIVB / fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×