Nederland treft Wit-Rusland in halve finale Golden League

Nederland treft Wit-Rusland in halve finale Golden League

De Lange Mannen van bondscoach Roberto Piazza nemen het aanstaande vrijdag in de halve finale van de European Golden League op tegen Wit-Rusland. De andere halve finale gaat tussen Turkije en organisator Estland. Dat blijkt uit een loting die maandagochtend op het hoofdkantoor van de Europese volleybalconfederatie CEV is verricht. Bij winst is Oranje zeker van een plekje bij de FIVB Challenger Cup waar deelname aan de Nations League van 2020 is te verdienen. De Challenger Cup wordt van 3 tot en met 7 juli gehouden in Ljubljana, Slovenië.

De poulefase van de Golden League is afgelopen weekend ten einde gekomen, op zaterdag bereikte Wit-Rusland als laatste ploeg de Final Four. In een directe confrontatie verloren ze weliswaar van Oekraïne, maar waren de twee sets die ze wonnen wel voldoende voor plaatsing. Net als Nederland heeft Wit-Rusland vier wedstrijden gewonnen in de poulefase. In Poule C van de Golden League lieten ze ook Tsjechië en Finland achter zich.

Turkije behaalde op zondag een eenvoudige overwinning in en tegen Letland. Daarmee behaalden zij hun zesde overwinning van de cyclus en zijn het enige team dat geen wedstrijd verloor richting de Final Four. In een poule met verder Slowakije en België is dat een goede prestatie.

Estland is als organisator van de finales pas laat op gang gekomen, de sterren van het team zijn pas drie wedstrijden bij de selectie. Ook met hen in de formatie hadden de Esten het lastig, de laatste twee wedstrijden werden met 3-0 verloren (van Nederland en Spanje). De ploeg uit de Baltische staat won twee keer met 3-2, thuis van Oranje en Kroatië.

Schema halve finales, vrijdag 21 juni

Tijd (Nederland)WedstrijdWaar te zien?
15.00Nederland (9) - Wit-Rusland (22)- Ziggo kanaal 14 en Ziggo Sport Extra
- Stream EuroVolley.tv
18.00Turkije (13) - Estland (15)

Tussen haakjes de positie op de Europese ranking

Kom de Lange Mannen aanmoedigen tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam!

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus speelt het Nederlands mannenteam het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam Ahoy. Oranje heeft een olympische droom, en hoopt zich in Rotterdam voor het eerst sinds 2004 weer te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Roberto Piazza speelt achtereenvolgens tegen Zuid-Korea (op vrijdag), België (op zaterdag) en de Verenigde Staten (op zondag). De winnaar van dit toernooi plaatst zich direct voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Lees op deze pagina hoe je erbij kunt zijn in Rotterdam Ahoy!

Foto: CEV.eu

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×