Nederland wint ook in Borne van Finland

Nederland wint ook in Borne van Finland

De Lange Mannen van bondscoach Roberto Piazza hebben ook de tweede oefenwedstrijd van Finland gewonnen. In Borne werd het 3-1 (25-19, 25-21, 23-25, 25-17). Oranje is net als Finland in voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi en de nummer 19 van de wereld was voor Oranje (15) de eerste tegenstander in aanloop naar het OKT in Rotterdam Ahoy dat van 9 tot en met 11 augustus wordt gespeeld. Op donderdag reist Oranje af naar Polen om daar twee keer tegen de tweevoudig wereldkampioen te spelen dit weekend.

Net als in de oefenwedstrijd van dinsdag op Papendal varieerden de bondscoaches flink met hun opstelling. Piazza opende de eerste set met spelverdeler Gijs van Solkema en aanvoerder Nimir Abdelaziz op de diagonaal. Fabian Plak en Luuc van der Ent hingen op het midden en aan de buitenkant begonnen Maarten van Garderen en Thijs ter Horst. Just Dronkers was enige libero in de selectie in Borne.

Na een gelijk opgaande eerste helft van de set was het Nederland dat op service van Gijs van Solkema het beslissende gat wist te slaan. Oranje liep uit naar een voorsprong van een punt of vijf en besloot de set met 25-19. 

In set 2 zette Wessel Keemink de lijnen uit bij de Lange Mannen, ook Wouter ter Maat en Gijs Jorna maakten gedurende de set hun opwachting in het nieuwe shirt van Oranje. De oppositie van Finland was groter, tot aan de 20-punten bleven de Scandinaviërs bij. In de laatste punten wist Oranje het verschil te maken, met een ace maakte Wessel Keemink het af, 25-21.

Piazza maakte in de derde set nog meer gebruik van zijn 14-koppige selectie. Wouter ter Maat speelde de gehele set, Robbert Andringa maakte zijn rentree in een officiële wedstrijd voor Oranje sinds de breuk in zijn voet hem van deelname aan het WK hield. Twan Wiltenburg verving Fabian Plak als middenblokkeerder. De Finnen sloegen direct een gat dat Nederland met moeite kon overbruggen. Bij 16-16 was de stand weer gelijk, maar toch waren het de mannen in wit en blauw die de overhand hielden. Samuli Kaislasalo scoorde via het Nederlandse blok de 25-23.

Gijs Jorna en Ewoud Gommans maakten in de vierde set hun opwachting aan de buitenkant. Precies zoals Piazza graag ziet, maakten ook deze spelers hun minuten. Tegen het eind van de set kwam Sjoerd Hoogendoorn er samen met Gijs van Solkema in, zij waren bepalend. Hoogendoorn sloeg vernietigend langs de lijn, Van Solkema besliste de wedstrijd met twee winnende services.

Na afloop toonde Piazza zich tevreden. "Ik ben blij met de winst. We hebben flinke uren gemaakt in het krachthonk en de trainingshal, dus het was wel een beetje te verwachten dat enkele spelers moe zouden zijn. Daarom heb ik veel gewisseld, ook omdat de spelers zo aan elkaar kunnen wennen. Heel belangrijk in deze fase."

Oranje reist donderdagochtend af naar Polen, waar ze in Opole op zaterdag en zondag tegen de wereldkampioen spelen. 


Kom de Lange Mannen aanmoedigen tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam!

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus speelt het Nederlands mannenteam het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam Ahoy. Oranje heeft een olympische droom, en hoopt zich in Rotterdam voor het eerst sinds 2004 weer te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Roberto Piazza speelt achtereenvolgens tegen Zuid-Korea (vrijdag), België (zaterdag) en de Verenigde Staten (zondag). De winnaar van dit toernooi plaatst zich direct voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Lees op deze pagina hoe je erbij kunt zijn in Rotterdam Ahoy!

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×