Nederlands treffen in de Champions League

Nederlands treffen in de Champions League

Robin de Kruijf mag het met haar team Conegliano vanavond opnemen tegen het Volei Alba Blaj van Kirsten knip en Femke Stoltenborg. De drie Nederlandse vrouwen treffen elkaar in de tweede speelronde van de groepsfase van de Champions League. Ook Juliët Lohuis en Lonneke Slöetjes komen woensdagavond in actie.

De start van het hoogste Europese toernooi voor clubteams was vorige week minder goed dan dat de speelsters van Blaj en Conegliano gehoopt hadden. Blaj, de landskampioen van Roemenië én de thuishaven van libero Kirsten Knip en spelverdeelster Femke Stoltenborg, verloor op bezoek bij Nantes. Ook Robin de Kruijf had wellicht een beter begin van de competitie in gedachten gehad, tegen het Hongaarse Vasas Óbuda Budapest moest de winst afgedwongen worden middels een vijfsetter.

Woensdagmiddag om 16.00 uur Nederlandse tijd staan de drie Nederlandse vrouwen tegenover elkaar in Roemenië. Winst is voor beide teams een vereiste, om een grote achterstand op pouleleider Nantes te voorkomen. Nantes won dinsdag met 3-0 op bezoek bij Vasas Óbuda. Link naar de livestream volgt onderaan het artikel.

Nantes Blaj1 Cev
Nantes Blaj2 Cev
Nantes Blaj4 Cev
Nantes Blaj5 Cev
Nantes Blaj6 Cev
Nantes Blaj7 Cev
Nantes Blaj8 Cev
Nantes Blaj9 Cev
Conegliano Vasas1 Cev
Conegliano Vasas2 Cev
Conegliano Vasas3 Cev
Conegliano Vasas4 Cev

Match of the Week
Voor Juliët Lohuis staat er een ware kraker op het programma vanavond. Haar team Allianz MTV Stuttgart neemt het op tegen de regerend kampioen Novara. Ook de Europese bond verwacht veel van deze wedstrijd, want hij is omgedoopt tot Match of the Week. 

Stuttgart begon de Champions League met een 3-2 nederlaag op bezoek bij ŁKS Commercecon Łódź. Novara trapte de jacht op titelprolongatie af met een eenvoudige 3-0 winst op Khimik Yuzhny. De wedstrijd van de week begint om 19.00 uur in Stuttgart. De link naar de livestream volgt onderaan dit artikel.

Stu Nov Announcement
181630 Lks Lodz Mtv Stuttgart 1134
183931 Lks Lodz Mtv Stuttgart 1256
183931 Lks Lodz Mtv Stuttgart 1250
181630 Lks Lodz Mtv Stuttgart 1124

Slöetjes ontvangt Russinnen
Savino Del Bene Scandicci, met Oranjediagonaal Lonneke Slöetjes in de gelederen, neemt het vanavond om 20.30 uur op tegen het Russische Lokomotiv Kaliningrad. De Russische vrouwen staan na de eerste speelronde bovenaan in Poule B na een 3-0 winst op Maribor. Slöetjes en consorten bezetten de tweede plaats na een zwaarbevochten 3-2 overwinning op bezoek bij oud-werkgever VakifBank Istanbul.

Livestream
Alle wedstrijden in de Champions League zijn live te volgen op het streamingplatform van de CEV, EuroVolley.tv. Om de wedstrijden te kunnen bekijken is een abonnement vereist. Kosten voor het abonnement zijn € 4,99 per maand.

Foto: CEV.eu

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×