Meerdere beachteams waren deze week afgereisd naar Montpellier en Corigliano Rossano om deel te nemen aan Future-toernooien van de Beach Pro Tour. Helaas wist geen van de koppels zich te plaatsen voor de halve eindstrijd, die vandaag op het programma staat.

Montpellier
In het Franse Montpellier eindigen de twee deelnemende Nederlandse koppels op een vijfde plek. Erik Nijland en Yannick Verberne wonnen de eerste set van de kwartfinale nipt (24-22), maar moesten na drie sets hun meerdere erkennen in de thuisspelende Calvin en Quincy Aye. Een Frans duo was tevens verantwoordelijk voor de uitschakeling van Thijs Nijeboer en Mart van Werkhoven. De als tweede geplaatste Canet/Rotar wonnen de kwartfinale met 0-2 (14-21, 21-23). Al zeker is dat drie Franse duo’s vandaag het podium mogen betreden. Naast Aye/Aye en Canet/Rotar wisten ook Bassereau/Gauthier-Rat en Cattet/Barthelemy zich te plaatsen voor de halve finale.

Corigliano Rossano

Het Italiaanse toernooi begon donderdag met de kwalificaties. Drie Nederlandse teams namen daaraan deel (Max van Straten/ Shaun Sturgess, Danieke Prins/Belén Mercedes Arends en Fiona van Diepen/Susan Reinders), maar geen van drieën wist zich voor het hoofdtoernooi te plaatsen. Nederlands hoop was daarom gevestigd op de twee teams die het toernooi vrijdag in de poulefase startten: Mees Sengers/ Dirk Boehlé en Quinten Groenewold/Sam van der Loo. Laatstgenoemde duo bereikte de knock-outfase niet: na twee verloren poulewedstrijden waren de Nederlanders uitgeschakeld. Sengers en Boehlé begonnen met een verliespartij, maar mochten zich na een overwinning in hun tweede duel melden in de round of 12. Dat bleek het eindstation. Na een spannende driesetter moesten ze het hoofd buigen voor de Italiaanse Abbiati/Andreatta.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn