Mexime van Driel/Emma Piersma, Emi van Driel/Pleun Ypma en Dirk Boehlé/Mees Sengers kwamen vandaag in actie op het Future-toernooi in Cervia. Alle drie de duo’s wonnen hun eerste poulewedstrijd, maar moesten verlies incasseren in het tweede duel. Morgen spelen de Nederlandse beachvolleyballers in de round of 12 voor een plekje in de kwartfinale.

Mexime van Driel en Emma Piersma wonnen hun eerste poulewedstrijd vanochtend met 2-0 van het Canadese duo Shanice Marcelle en Ruby Sorra. In de tweede wedstrijd kwamen ze net te kort tegen de als eerste geplaatste Claudia Scampoli en Margherita Bianchin. Het Italiaanse duo won beide sets met 21-18 en werd daarmee eerste in de poule. Op het Future-toernooi plaatsen de vier poulewinnaars zich direct voor de kwartfinale, de nummers 2 en 3 spelen in de round of 12 voor de overige vier tickets. Van Driel en Piersma spelen morgen in deze tussenronde voor een plekje bij de laatste acht.

Ook Emi van Driel en Pleun Ypma kunnen morgen nog een plek bemachtigen in de kwartfinales. De Nederlanders kwamen in de eerste poulewedstrijd gemakkelijk langs Menia Bentele en Anna Lutz uit Zwitserland (21-16 en 21-10), maar verloren hun tweede poulewedstrijd van het Italiaanse duo Marta Menegatti en Valentina Gottardi. Van Driel en Ypma wonnen de eerste set, maar de twee daaropvolgende sets gingen naar de Italianen.

Dirk Boehlé en Mees Sengers noteerden een knappe 1-2 overwinning op Marco Cairus Lucarelli en Hans Hannibal uit Uruguay, het duo dat als eerste was geplaatst voor het hoofdtoernooi. De Nederlanders kwamen voor de derde keer dit toernooi terug van een 1-0 achterstand in sets. In de tweede poulewedstrijd troffen ze Sergiy Popov en Eduard Reznik uit Oekraïne, die met 2-0 de poulewinst naar zich toetrokken.

Uitslagen eerste poulewedstrijd
Van Driel, M./Piersma, E. - Marcelle/Sorra 2-0 (21-17, 22-20)
Van Driel, E./Ypma - Bentele/Lutz, A. 2-0 (21-16, 21-10)
Cairus/Hannibal - Boehlé/Sengers 1-2 (21-19, 17-21, 13-15)

Uitslagen tweede poulewedstrijd

Scampoli/Bianchin - Van Driel, M./Piersma, E. 2-0 (21-18, 21-18)
Menegatti/Gottardi - Van Driel, E./Ypma 2-1 (18-21, 21-16, 15-11)
Boehlé Sengers - Popov/Reznik 0-2 (16-21, 18-21)

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×