Op de Gstaad Major hebben de Nederlandse dames hun tweede pouleduel donderdag gewonnen en ze plaatsten zich daarmee voor de tussenronde. Joy Stubbe en Marleen van Iersel wonnen van het Zwitserse team Caluori/Gerson, Sanne Keizer en Madelein Meppelink waren te sterk voor de Oostenrijkers Schützenhöfer/Plesiutschnig. Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst wonnen in de tussenronde van Venezuela.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel moesten winnen om in het toernooi te blijven. Ze deden dat in stijl, met sterk spel denderden ze over de lokale heldinnen Caluori en Gerson heen: 21-13 en 21-13 van de Nederlandse dames. In de tussenronde wacht er een uitdagende klus, ze staan dan tegenover een van de favorieten in Gstaad, het Zwitserse duo Heidrich/Vergé-Dépré. 

Ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink staan vrijdag in de tussenronde tegenover een Zwitsers team, ze treffen Hüberli en Betschart. De dames van Beachvolleybal Team Nederland moesten hun tweede pouleduel winnen en dat deden ze tegen de Oostenrijkers Schützenhöfer/Plesiutschnig. Het werd 21-18 en 21-16. 

Blessure en winst

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst speelden een spannende wedstrijd tegen Venezuela. In de eerste set werden de mannen van Beachvolleybal Team Nederland verrast door het spel van Charly en Tigrito. De set ging met 19-21 verloren, maar het was bijzonder knap dat de BTN-heren een derde set afdwongen.

In de tweede set liep Varenhorst namelijk een enkelblessure op, maar hij kon toch door. De set werd met 21-19 gewonnen en ook in de derde set maakten de Nederlanders het ondanks de blessure knap af na een slijtageslag: 25-23. Ze plaatsten zich daarmee voor de achtste finales.

Update: Door de blessure hebben Bouter en Varenhorst zich terug moeten trekken uit het toernooi. Lees hier meer. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn