In het derde weekend van januari hoopt het Nederlands mannen volleybalteam kwalificatie af te dwingen voor het Europees kampioenschap van 2021. Van 15 tot en met 17 januari speelt Oranje de tweede ronde van het kwalificatietoernooi tegen Kroatië en Zweden in Topsportcentrum Rotterdam. De eerste ronde vindt de week ervoor plaats in Kroatië. De poulewinnaar plaatst zich direct voor het EK dat in de zomer van 2021 zal worden gespeeld in Polen, Tsjechië, Estland en Finland. De nummer 2 maakt ook kans zich te plaatsen.

De kwalificatie voor het EK van 2021 zou oorspronkelijk hebben plaatsgevonden middels uit- en thuiswedstrijden eind augustus / begin september. De wereldwijde coronapandemie gooide alleen roet in het eten en de Europese bond CEV heeft bepaald dat die wedstrijden geen doorgang konden vinden. In overleg met alle betrokken nationale federaties is besloten de kwalificatie te wijzigen. Er zullen nu in elke poule twee kwalificatietoernooien worden gespeeld. Wat hetzelfde blijft is dat de poulewinnaars uit de zeven poules en de beste vijf nummers 2 zich plaatsen voor het eindtoernooi.

Voor Nederland houdt dat in dat zij het van 8 tot en met 10 januari 2021 in Kroatië zullen opnemen tegen het thuisland en Zweden. Een week erna zal de beslissing dus vallen in Topsportcentrum Rotterdam. Ook daar nemen Kroatië, Zweden en Nederland het tegen elkaar op.

Directeur Peter Blangé van Rotterdam Topsport is verheugd het nationale mannenteam weer in zijn stad te mogen ontvangen. “De Lange Mannen hebben een speciale band met Rotterdam. Vorig jaar hebben we twee fantastische evenementen mogen hosten in Rotterdam Ahoy met het OKT en het EK waarop Nederland met uitzinnig volleybalpubliek mooie wedstrijden heeft gespeeld. We zijn blij dat we met deze EK-kwalificatie, ditmaal in Topsportcentrum Rotterdam, hieraan een vervolg kunnen geven.”

Behalve de organisatoren Estland, Finland, Polen en Tsjechië hebben Servië, Slovenië, Frankrijk, Rusland, Italië, Oekraïne, Duitsland en België zich al geplaatst voor het EK.

Speelschema EKK in Rotterdam

DatumTijd Wedstrijd
vrijdag 15 januari19.30 uurNederland-Zweden

zaterdag 16 januari

16.00 uurZweden-Kroatië
Zondag 17 januari16.00 uur

Kroatië-Nederland


Het is nog onduidelijk of er publiek aanwezig kan zijn bij het EKK. Houd voor nieuws daarover deze website, de kanalen van VolleybalNL en die van de Lange Mannen in de gaten.

Volleybaldames automatisch geplaatst
De Nederlandse Volleybaldames zijn automatisch geplaatst voor het EK 2021, op basis van hun vijfde plaats op het laatste EK. Het Europees Kampioenschap voor vrouwen wordt in 2021 gespeeld in Bulgarije, Kroatië, Roemenië en Servië.

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×