Deze week worden er drie World Tour-evenementen georganiseerd, de Nederlandse teams die in de kwalificatie van Leuven (België, 1-ster), Sofia (Bulgarije, 1-ster) en Rubavu (Rwanda, 2-ster) in actie kwamen, overleefden dat niet. Hiermee zijn alle Nederlandse teams uitgeschakeld.

Rubavu, Rwanda
Het is voor het eerst dat Rwanda een World Tour-evenement organiseert. Voor dit toernooi hadden Annemieke Driessen en Jessica Smit zich ingeschreven. Zij speelden woensdag in de tweede ronde van de kwalificatie tegen het Nieuw-Zeelandse koppel Alica Zeimann en Shaunna Marie Polley. De wedstrijd ging met 21-14, 21-10 verloren.

Leuven, België
Bij de zuiderburen in Leuven wordt een 1-sterrentoernooi georganiseerd, waarvoor bij de mannen Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven Nederland vertegenwoordigden. In de eerste ronde van de kwalificatie versloegen ze het Noorse duo Ruben Olai Lund Løvli / Christian Jørgensen Ruud met twee keer 21-14. In de tweede ronde verloren ze met 17-21, 16-21 van de Duitsers Simon Kulzer en Dirk Westphal.

In het vrouwentoernooi speelden Susan en Iris Reinders tegen een Tsjechisch koppel, Michaela Kulhankova en Anna Pospisilova. Het werd een spannende strijd in de eerste ronde van de kwalificatie, waarin de Nederlandse zussen moesten buigen met 1-2 (21-18, 14-21, 8-15).

Sofia, Bulgarije
Op het mannentoernooi in de Bulgaarse hoofdstad waren Erik Nijland en Thijmen Heemskerk in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi met 21-15, 21-16 te sterk voor de Hongaren Domonkos Dóczi en Botond Oláh. In de tweede ronde waren ze dicht bij kwalificatie voor het hoofdtoernooi, maar moesten de winst toch aan de Bulgaren Neven Neshev en Delcho Raev laten: 1-2 (21-19, 19-21, 17-19).

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×