In een topdeelnemersveld gaan tien teams met Nederlandse inbreng strijden om de titels van Queens en Kings of the Court Utrecht. Naast de nationale beachvolleybalelite is ook de internationale top aanwezig op het Jaarbeursplein in Utrecht waar voor het tweede jaar op rij een coronaproof stadion is verrezen. Van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 augustus zullen veertig teams hun koninklijke waarde willen bewijzen in de hoop gekroond te worden tijdens CM.com King of the Court Utrecht 2021.

Het eliminatie-stijl beachvolleybalconcept King of the Court is weer terug op het Jaarbeursplein in Utrecht. Vorig jaar was het toernooi het eerste internationale sportevenement in Nederland tijdens de coronapandemie. Het inventieve en baanbrekende coronaproof stadion van organisator Sportworx zorgde voor een veilige sportbelevenis en een unieke sfeer waarin sporters als gladiatoren de arena betraden. Ook dit jaar is het coronaproof stadion er weer, ditmaal zelfs een hele maand. CM.com King of the Court vormt de spectaculaire opening van een maand lang Zomerstadion Utrecht.

Vorige week was Hamburg het decor van het eerste internationale King of the Court-toernooi in Duitsland. Daar werd het Duits/Zwitserse koppel Laura Ludwig en Anouk Vergé-Dépré gekroond tot Queens, de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak wonnen bij de mannen. Sanne Keizer en Madelein Meppelink haalden de finale, maar werden daarin in de eerste ronde uitgeschakeld. Ze eindigden op de vijfde plaats. Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen viel het doek in de play-offs na de halve finale.

Nederlandse deelname
Bij de mannen zullen negen Nederlanders aan de start verschijnen. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde voeren Groep 1 aan, de Nederlandse kampioenen King of the Court én regulier beachvolleybal Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn de aanvoerders van Groep 2. Daarin komt ook Ruben Penninga in actie die samen met de Spanjaard Alejandro Huerta speelt.

Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven zullen voortbouwen op hun ervaring uit Hamburg in Groep 3 met onder andere de Brazilianen Guto en Arthur. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan met de koning van vorig jaar Marco Krattiger in Groep 4. Hij speelt samen met de Oostenrijker Moritz Pristauz waarmee hij in Hamburg tweede werd.

Bij de vrouwen zijn alle topteams vertegenwoordigd. In de ‘zussengroep’ die op woensdag om 17.30 uur speelt nemen Emi en Mexime van Driel (zilver vorig jaar in Utrecht en Nederlands kampioen KotC 2021) het op tegen Emma en Brecht Piersma en de Canadese tweeling Megan en Nicole McNamara. Ook de Europees kampioen Betschart / Hüberli is daarin van de partij. Sanne Keizer en Madelein Meppelink treffen Noorse, Duitse en Zwitserse oppositie.

Katja Stam en Raïsa Schoon ontmoeten Koningin Ludwig die in Utrecht met Anastasija Kravcenoka speelt en Braziliaanse, Noorse en Amerikaanse tegenstanders. Pleun Ypma en Marleen van Iersel vechten in Groep 4 tegen Zwitserland, Japan, Brazilië en een Spaans/Italiaans koppel. Voor Marleen van Iersel is het haar laatste beachvolleybaltoernooi. Zij neemt afscheid van de sport.

Bekijk hier de volledige line-up voor het toernooi.

Kaarten
Er zijn nog kaarten te krijgen voor CM.com King of the Court Utrecht 2021, maar je moet er snel bij zijn. De avondsessies zijn vrijwel uitverkocht, in de middag zijn er nog enkele tickets beschikbaar. Boek nu jouw skybox voor het spectaculaire beachvolleybalevenement.

Livestream
Het toernooi is voor iedereen die er niet bij kan zijn in Utrecht te volgen via het YouTube-kanaal van King of the Court. Het toernooi wordt ook in zijn geheel uitgezonden door Ziggo Sport. Kijk in de gids voor uitzendtijden en op welk kanaal er uitgezonden wordt. We zullen hier dagelijks melding van maken op social media.

Foto: SetVexy

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×