Na een spannende volleybalzaterdag in Emmeloord zijn de winnaars van de Nederlands Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NGJK) bekend. Ontdek ze snel!

De C-, B- en A-jeugd streden in Emmeloord om de ultieme bekroning op afgelopen seizoen, namelijk Nederlands jeugdkampioen volleybal.

C-jeugd 
Bij de C-jeugd ging de hoofdprijs bij de jongens naar Dros-Alterno en bij de meiden ging Apollo 8 er met de schaal vandoor. Zilver was er voor de jongens van Kalinko uit Den Haag en de meiden van Peelpush uit Meijel, het brons ging naar de jongens van PDK Huizen en de meiden van VC Bolsward. De 4e plaats was er voor de jongens van Twente '05 en de meiden van Dinto uit Warmerhuizen.

B-jeugd 
In de finale tussen de B-jongens van Kalinko en Twente '05, maakte de club uit Enschede duidelijk wie de beste was, waarmee zij zich de beste van Nederland mogen noemen. Bij de meiden keerde Rivo Rijssen huiswaarts met de titel en ging het zilver naar Dinto. De strijd om de plekken 3 en 4 bij de jongens werd in het voordeel beslist van PDK Huizen. Vovem ’90 ging er met de 4e vandoor. Bij de meiden waren de Bevers te sterk voor het team van Next Volley uit Dordrecht in de strijd om plek 3.

A-jeugd 
In Emmeloord gingen de jongens van Sudosa-Desto, na een spannende finale, ervandoor met de titel, dit ging ten koste van VC Spaarnestad uit Haarlem die daarmee tweede werden. De plaatsen 3 en 4 werden verdeeld tussen VV Compaen (3e) en SV Dynamo (4e).

Bij de meiden zegevierde PDK Huizen in de finale overtuigend van Voltena en werd de Nederlandse titel door de meiden van Huizen binnengehaald. De strijd om de derde plek werd gewonnen door VC Sneek ten koste van LEDnovate Esch Stars.

Foto: www.peterabbes.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn