Volgens de cijfers van de website volleybox.net is international Nimir Abdelaziz in 2021 de meest succesvolle volleyballer ter wereld. Hij laat in de ranglijst topspelers als Wilfredo Leon en Earvin N'Gapeth ruim achter zich. Collega-diagonaal Wouter ter Maat bezet knap de 11e positie.

Volleybox.net (klik op link om de volledige ranglijst te zien) is een groot internationaal online volleybalplatform dat sinds 2007 bestaat. In de omvangrijke database kan oneindig veel informatie worden geraadpleegd over o.a. spelers en speelsters.

De ranglijst voor beste spelers is gebaseerd op de eindklassering die de betreffende speler met zijn teams (club en nationaal team) heeft bereikt in de verschillende competities en toernooien én op de individuele prijzen die hij heeft gewonnen.

Nimir onderscheidt zich van de andere elitespelers door het hoge aantal individuele prijzen die hij dit kalenderjaar veroverde, in de Italiaanse Serie A, de Champions League, de Volleyball Nations League en op het EK. In al deze competities eindigde hij als beste scorer, en bijna altijd ook als beste serveerder. Deze duizelingwekkende statistieken leveren hem met recht in 2021 het predicaat ‘beste volleyballer ter wereld’ op.

Bekijk hier de ranglijst:

Volleybox ranglijst Nimir top 5
Volleybox ranglijst Nimir 6 tm 11

Bekijk hier de punten van Nimir Abdelaziz:

Nimir toernooien
Nimir individuele prijzen
Nimir prijzen Serie A

Nimir won 3 prijzen in het seizoen 2020-2021 in de Italiaanse Serie A: topscorer, meeste gescoorde aanvallen en meeste aces.

Wouter ter Maat EKK 2021 RH

Wouter ter Maat staat knap 11e op de ranglijst van beste volleyballers in 2021.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×