Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus stond het door corona uitgestelde NK Jeugd Beachvolleybal op het programma. 122 teams gingen in verschillende categorieën onderling de strijd aan op drie locaties: Kromme Rijn, Zuilen, beiden in Utrecht, en in Bilthoven.

Wegens corona kreeg de organisatie van het NK Jeugd Beachvolleybal geen vergunning om hét afsluitende toernooi van het seizoen voor de jeugd traditiegetrouw te laten plaatsvinden op het Scheveningse strand. Dankzij de samenwerking tussen de Nevobo en VV Utrecht, Beachvolleybal Utrecht en Irene Beach, werden er voor ’t weekend van zaterdag 28 en zondag 29 augustus drie prachtige locaties gevonden waar vele teams onderling de strijd aangingen: Kromme Rijn, Zuilen, beiden gelegen in Utrecht, en Bilthoven.

Maar liefst 122 teams gingen de uitdaging aan om gekroond te worden tot Nederlands kampioen in hun klasse. Zo speelden de jongens- en meidenkoppels in de categorieën <13, <15, <17, <19 en <20 jaar.

Zaterdag 28 augustus: start NK Jeugd Beachvolleybal 2021!
Zaterdag 28 augustus begon het tweedaagse Nederlandse kampioenschap voor de jeugd met een heerlijk flauw zonnetje. Kortom, prachtig beachvolleybalweer waar de deelnemers aan de categorieën jongens en meiden <13 jaar en jongens <15 jaar volop van genoten.

NK Jeugd Beachvolleybal <13 jaar, jongens en meiden
De categorieën jongens en meiden <13 jaar werden op de zaterdag samengevoegd door de organisatie, zodat de jongste klasse kon genieten van vele beachvolleybalwedstrijden. De categorie <13 jaar voor jongens en meiden werd na een spannende driesetter uiteindelijk gewonnen door het beachkoppel Jet Grooters/Emma Boomkamp. Een mooie prestatie en een titel om nooit te vergeten. Zij zijn Nederlands kampioen Jeugd Beachvolleybal <13 jaar!

Als tweede is het beachkoppel Mathilda de Groot/Carine Stormezand geëindigd en de keurige derde plek ging naar Jasmijn van Heumen/Karlijn van Osch. Een mooie prestatie van deze jonge talenten.

NK Jeugd Beachvolleybal <15 jaar, jongens
Ook de jongens onder 15 jaar streden om de titel Nederlands kampioen beachvolleybal op de zaterdag. Na vele spannende wedstrijden, trok het beachkoppel Tom Sonneville/Bram van der Wel aan het langste eind. Zij zijn Nederlands kampioen beachvolleybal 2021!

De tweede plek ging naar Jayson Hansen/Stef Hofman en op de derde plek eindige het beachkoppel Mica Bezemer/Martijn Hargring.

Plaatsingswedstrijden winnaars- en verliezerpoule op zondag 29 augustus
Op de zaterdag werden er ook wedstrijden gespeeld en wel in de categorieën meiden <17 en <15 én de categorie jongens <17 jaar. Zij streden gezamenlijk om een plek in een van de winnaarspoules die op zondag 29 augustus plaatsvonden. De beachkoppels die net niet voldoende punten hebben behaald tijdens de plaatsingswedstrijden, streden om de eer in de verliezerpoule op zondag.

Zondag 29 augustus: laatste dag NK Jeugd Beachvolleybal 2021!
De zondag was een regenachtige dag voor de beachvolleyballers in de categorieën meiden <21, <19, <17 en <15 jaar én de jongens <19 en <17 jaar. Maar daar leken deze talenten zich niets van aan te trekken, de wedstrijden waren namelijk van hoogstaand niveau waar de aanwezige sportieve ouders zichtbaar van genoten. Dit gold niet alleen voor de ouders, maar ook de coaches en trainers van Beach Team Nederland (BTN) waren aanwezig om hun eigen talenten en andere potentiële BTN’ers aan het werk te zien.

De eindstanden met familie Grooters als de grote winnaar!
Hieronder vind je alle eindstanden van de verschillende categorieën met de familie Grooters als grote winnaar. De familie is in één weekend twee Nederlands kampioenen rijker. Ook behaalde de familie Grooters nog een derde plek tijdens dit NK.

Meiden en jongens <13 jaar

  1. Emma Boomkamp, Jet Grooters
  2. Matilda de Groot, Carine Stormezand
  3. Jasmijn van Heumen, Karlijn van Osch

Meiden <13 jaar

  1. Jill de Groot, Roos Grooters
  2. Saar Meijer, Esmee Radstake
  3. Laurine Geerdes, Aysha Meering

Meiden <17 jaar

  1. Noa Krikhaar, Floortje van Losser
  2. Wies Smits, Trijntje Veerbeek
  3. Pien Grooters, Fleur Kuipers

Meiden <19 jaar

  1. Maren de Jong, Noa Sonneville
  2. Amy Favre, Carmen Haak
  3. Sophie ten Berge, Emma Cesljic

Meiden <21 jaar

  1. Desy Poiesz, Leanne van Vegten
  2. Anique Tavenier, Romy Teuling
  3. Aniek de Jong, Eline Peeters

Jongens <15 jaar

  1. Tom Sonneville, Bram van der Wel
  2. Jayson Hansen, Stef Hofman
  3. Mica Bezemer, Marijn Hartgring

Jongens <17 jaar

  1. Saimen Hage, Lukas Sleurink
  2. Elwin Oskam, Jorian Roos
  3. Gijs Dikken, Benjamin Koch

Jongens <19 jaar

  1. Siem Ooijman, Kyran Versteegen
  2. Marijn ten Barge, Luuk de Groot
  3. Jari Tournier, Jasper van der Voort

Zonder de vrijwilligers geen NK
Ruim 20 vrijwilligers en 6 scheidsrechters hebben voor een memorabele editie van het NK Jeugd Beachvolleybal gezorgd, voor deelnemers én ouders. Naderhand werden zij dan ook veelvuldig bedankt door kinderen en ouders. Ook VV Utrecht, Beachvolleybal Utrecht en Irene Beachvolleybal maakten dit geweldige evenement mogelijk.

Noteer in je agenda: NK Jeugd Beachvolleybal 2022 op zaterdag 9 en zondag 10 juli!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn