Afgelopen zaterdag 29 en zondag 30 augustus stond het door corona uitgestelde NK Jeugd Beachvolleybal op het programma. Totaal 128 aangemelde teams stonden klaar om onderling de strijd aan te gaan om de felbegeerde titel: Nederlands kampioen in hun leeftijdscategorie. Na een succesvolle zaterdag gooide de harde wind afgelopen zondag helaas roet in het eten.

Op zaterdag begon het tweedaagse NK Jeugd Beachvolleybal 2020. Een groot aantal beachkoppels waren afgereisd naar het strand van Scheveningen om onderling de strijd aan te gaan. Wie wordt er Nederlands kampioen beachvolleybal bij de jeugd?

Een samengevoegde poule met jongens en meiden bij de leeftijdscategorie <13 zorgde voor spannende wedstrijden. Uiteindelijk werd de kampioenswedstrijd beslist met een spannende driesetter die gewonnen werd door beachkoppel Saar Meijer/Tess Vonk. Op de tweede plek eindige Marit Eekhof/Noor Boscher en op een keurige derde plek eindige Jet Grooters/Eline Temming.

Wind gooit roet in het eten
Zondag traden in de vroege morgen al de categorieën meisjes <17, jongens < 17 en meisjes <15 aan om te beginnen aan hun tweede speeldag van het NK Jeugd Beachvolleybal 2020 en ook de categorieën meisjes <19, jongens <19 en jongens <15 waren zondagmorgen naar Scheveningen afgereisd om hun NK te spelen.

Bij het aanmelden in de vroege ochtend zorgden hevige regenbuien en een krachtige noorderwind ervoor dat de meegenomen beachtentjes nauwelijks opgezet konden worden. Toen de storm windkracht 6 had bereikt werden de veiligheidsrisico’s te groot en kon de organisatie niets anders doen dan helaas besluiten het NK Jeugd af te gelasten.

NK Jeugd Beachvolleybal 2020 krijgt geen vervolg
Teleurgesteld maar met veel begrip voor de besluitvorming gingen deelnemers met hun ouders weer huiswaarts. Er is besloten om deze zomer geen vervolg te geven aan het NK Jeugd!

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×