NK Veteranen Beach 2019: recordaantal inschrijvingen en nieuwe kampioenen!

NK Veteranen Beach 2019: recordaantal inschrijvingen en nieuwe kampioenen!

Op zondag 1 september streed een recordaantal teams om de titel Nederlands Kampioen Veteranen Beach 2019 in Bilthoven. Waar normaliter circa 28 koppels deelnemen aan dit toernooi, trad gisteren het maximale aantal van 48 teams aan bij Irene Beach. “Een ongekend succes”, jubelde organisator Herwin Brillemans.

Ongekend succes
Waar voorheen iedere categorie twaalf deelnemers omvatte en er bij de dames nooit meer dan zes tot acht teams meededen, telde dit jaar iedere categorie zestien teams. “Zelfs met die uitbreiding waren de poules al ruim voor de inschrijvingstermijn vol. We moesten helaas een aantal teams teleurstellen, waaronder Mered de Vries en Elke Schuil, de kampioenen van 2018”, aldus Brillemans.

Nieuw kampioenskoppel bij de dames
De titelverdediger bij de dames ontbrak dus. De eindstrijd in het damestoernooi voor teams die bij elkaar opgeteld 70 jaar of ouder zijn (70+), ging uiteindelijk tussen Anneline  Stavenuiter en Marloes van Leen en Ilone Lievaart en Marcia Nieuwenhuis, waarbij laatstgenoemden de sterksten bleken. Dirk Peek en Tomas Burger wonnen de hoofdprijs bij de mannen 70+ door in de finaleBart Veldhuijzen en Rowan Merema te verslaan. In de klasse voor teams die bij elkaar opgeteld minimaal 90 jaar zijn, sleepten Eric Tubbing en Ray Yark de hoofdprijs in de wacht na de gewonnen finale tegen vader en zoon Meijer. Bij de dames ontbrak deze categorie.

De top 3 per categorie

Heren 70+
1. Peek/Burgers
2. Veldhuijzen/Merema
3. Kerpel/Wiggers

Dames 70+
1. Lievaart/Nieuwenhuis
2. Stavenuiter/van Leen
3. Romano - van den Hoek/Over

Heren 90+
1. Tubbing/Yark
2. Meijer/Meijer
3. Vermeulen/Nederkoorn

Winnaars Dames 70
Winnaars Heren 70

Nevobo gaat grotere bijdrage leveren in toekomst  
Brillemans vindt dat het tijd is voor een volgende stap in de organisatie: “De reglementen bevatten nu nog geen half A-4tje aan tekst. Na zo’n snelle groei in het aantal deelnemers, moet dit gaan veranderen. De Nevobo ondersteunt het NK Veteranen Beach al, maar zal dit in de toekomst nog meer gaan doen. Dat zal zeker helpen bij de professionalisering van dit kampioenschap.”

Lijkt jou dit ook wat?  
Het NK Veteranen Beach wordt jaarlijks georganiseerd met een zomer- en wintereditie. Er zijn twee categorieën, 70+ en 90+, waarbij de minimale gezamenlijke leeftijd bepalend is. Iedere deelnemer moet 35 jaar worden in het betreffende NK-jaar.

Ervaring leert dus om je snel aan te melden zodra de inschrijving is geopend! Zien we jou bij de wintereditie?

Houd https://www.volleybal.nl/beachvolleybal goed in de gaten of volg ons op Facebook: www.facebook.com/NKveteranen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×