De coronamaatregelen vanuit de overheid hebben mogelijk invloed op de seizoenstart van de Nationale Beach Competitie (NBC), het Junior Beach Circuit (JBC) en Summer Beach Volleyball Circuit (SBVC). De definitieve kalenders worden pas gepubliceerd zodra er weer toernooien georganiseerd mogen worden. De Nevobo hoopt dat het kabinet hier tijdens de persconferentie van dinsdag 13 april aanstaande meer duidelijkheid over geeft. Wel deelt de Nevobo, onder voorbehoud, de startdatum voor de Nationale Beach Competitie en het Junior Beach Circuit en deelt de Nevobo ook de conceptplanning voor het Summer Beach Volleyball Circuit.

Zodra het organiseren van toernooien weer is toegestaan, opent de Nevobo ook direct de mogelijkheid tot inschrijven voor de beachvolleybalcompetities en -toernooien.

Voorbereiding in volle gang
De voorbereidingen voor de competities en toernooien worden momenteel voortgezet. Alles is erop gericht om, mits de maatregelen dit toelaten, weer zo snel mogelijk te gaan beachvolleyballen. Wat dit specifiek inhoudt voor de verschillende beachvolleybalcompetities en –toernooien, lees je hieronder.

Nationale Beach Competitie (NBC)
Volgens de huidige planning starten de eerste toernooien in de Topdivisie, eerste divisie, tweede divisie én de derde divisie in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 mei.

Aangezien de Nationale Beach Competitie-promotors nog geen duidelijkheid hebben over het verkrijgen van toestemming van de gemeente of veiligheidsregio om een beachvolleybaltoernooi te organiseren, kunnen de locaties nog wijzigen. Door deze onzekerheid heeft de Nevobo de keuze gemaakt om nog geen kalender te publiceren voor de Nationale Beach Competitie.

Eredivisie beachvolleybal
Komende zomer organiseert de Nevobo in samenwerking met Sportworx de Eredivisie beachvolleybal. Gezien de huidige omstandigheden kan er nog geen startdatum bekend worden gemaakt.

Benieuwd naar de nieuwe Leidraad Beachvolleybal Competitie?

Junior Beach Circuit (JBC)
De Nevobo streeft ernaar om vanaf zaterdag 1 mei de jeugd de mogelijkheid te bieden om te schitteren op het zand in de categorieën onder 19 jaar, -17 jaar, -15 jaar én -13 jaar. Ook voor het Junior Beach Circuit geldt dat er nog geen definitieve kalender wordt gepubliceerd, in afwachting van versoepelingen.

Summer Beach Volleyball Circuit (SBVC)
Mocht de situatie het toelaten, vindt het eerste speelweekend van het Summer Beach Volleyball Circuit plaats op zaterdag 8 en zondag 9 mei. De edities vinden tot in ieder geval zaterdag 3 en zondag 4 juli allen plaats op het strand van Scheveningen bij The Hague Beach Stadium, uitgezonderd het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 juni. Dan is het Summer Beach Volleyball Circuit op zaterdag 19 juni te vinden in Bilthoven, Emmen en Arnhem en op zondag 20 juni is het Summer Beachvolleyball Circuit te vinden in Bilthoven en Arnhem.

Zelfde niveaus, andere benamingen
Komend beachvolleybalseizoen heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor de niveaus Starters, Advanced en Champions, waarbij het niveau Champions gelijkstaat aan derde divisie niveau.

Summer Beach Volleyball Circuit Ameland 2021
Helaas vindt ook dit jaar het Summer Beach Volleyball Circuit op Ameland niet plaats. Waar er nog een reële kans bestond om een beachvolleybaltoernooi te organiseren, was het organiseren van een groot feest inmiddels onhaalbaar. Daarom heeft de manager Summer Beach Volleyball Circuit besloten om SBVC Ameland dit jaar niet te organiseren.

Blijf op de hoogte!
Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent de start van het beachvolleybalseizoen, vind je deze op www.volleybal.nl. Houd de site of de Mijn Volleybal-app hiervoor in de gaten!

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×