De feiten liegen er niet om. De Nederlandse volleybaldames gaan niet naar Tokio. In de halve finale van het olympisch kwalificatietoernooi was Duitsland met 3-0 te sterk. Samen met Bas van de Goor en Saskia van Hintum blikt aanvoerder Maret Balkestein-Grothues in de OKT-podcast terug op de verloren halve finale.

Nederland liep vrijwel de hele wedstrijd achter de feiten aan, zag ook aanvoerder Maret Balkestein. “Duitsland was echt heel goed vandaag, alles viel goed bij ze. Zelfs toen we met 15-9 voor stonden in de tweede set, misten we de overtuiging om door te drukken. Dit is zo pijnlijk. Niemand zei wat in de kleedkamer. Het is nu duidelijk dat je niet op de Spelen staat en dat doet heel veel pijn."

Van Hintum, oud-international en eerder assistent bondscoach bij de Volleybaldames, en Van de Goor, Olympisch kampioen in 1996, wijzen onder meer naar de service van Oranje als oorzaak. "Ik heb te weinig all-in-services gezien, dat je er vol voor gaat", stelt Van de Goor.

Beluister de OKT-podcast hieronder, via Spotify of de andere populaire podcast apps. Vergeet je niet meteen ook te abonneren op de podcasts van VolleybalNL!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn