De Turkse volleybalsters hebben zich zondagavond in Apeldoorn geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio. Het team van bondscoach Giovanni Guidetti was in de finale van het olympisch kwalificatietoernooi duidelijk te sterk voor Duitsland: 3-0.

Turkije Wint Ticket Okt Cev

Turkije speelde tot vandaag in Apeldoorn wisselvallig volleybal en kroop al twee keer door het oog van de naald. In de laatste poulewedstrijd tegen België (3-2 winst), slaagden de Turken er maar ternauwernood in om zich te plaatsen voor de halve finale.

In die halve finale tegen Polen werkte de equipe van Guidetti in de vierde set maar liefst vijf Poolse matchpoints weg, om vervolgens zelf te zegevieren, een ware Houdini ontsnapping.

De ongekende comeback tegen Polen in de halve finale gaf Turkije een onoverwinnelijk gevoel, en dat was vandaag te zien in de finale tegen Duitsland. Het Duitsland van bondscoach Felix Koslowski, een voormalig protegé van Guidetti, kwam nooit in de wedstrijd en werd succesvol geneutraliseerd. De Duitse volleybalsters maakten gisteren indruk met een 3-0 zege op Nederland, maar kwamen vandaag totaal niet in het spel voor.

Bijna 5500 toeschouwers, waarvan een groot deel bestond uit Turkse supporters, zagen dat Turkije onder leiding van topscorer Hande Baladin (18 punten) resoluut het olympische ticket opeiste.

Op het OKT in Afrika plaatste Kenia zich voor Tokio, terwijl Argentinië zich kwalificeerde in Zuid-Amerika en Zuid-Korea in Azië. De winnaar van het OKT in Norceca (North & Central America and Caribbean) is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Turkije – Duitsland 3-0 (25-17, 25-19, 25-22)

Turkse Fans Okt Finale Cev
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn