De Nederlandse volleybalvrouwen verloren donderdag met 3-1 van Polen. Toch was het bereiken van de halve finale al zeker. Laura Dijkema en Myrthe Schoot namen de nederlaag dan ook voor lief: “Als je dan toch een wedstrijd moet verliezen, dan maar deze. Het kan en moet op alle fronten beter: passend, spelverdelend, aanvallend. Maar het viel ook niet mee tegen die Twin Towers van Polen”, zo zeiden de beide speelsters van Oranje na afloop van de wedstrijd in de podcast van VolleybalNL.

Samen met Olympisch kampioen van 1996 Bas van de Goor en oud-international en trainster van Sliedrecht Sport Vera Koenen blikken Dijkema en Schoot terug op de poulefase van het OKT en kijken alvast vooruit naar de halve finale: “Het maakt ons echt helemaal niks uit tegen wie we spelen. We moeten toch gewoon winnen en dat kunnen we.”

Vera Koenen verwacht Duitsland als tegenstander zaterdag. “En dat is best lastig als je net drie keer een oefenwedstrijd tegen die ploeg hebt gewonnen. Dat is extra motivatie voor die Duitse dames.”

Beluister de OKT-podcast hieronder, via Spotify of de andere populaire podcast apps. Vergeet je niet meteen ook te abonneren op de podcasts van VolleybalNL!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn