De Nederlandse volleyballers hebben vanochtend in de Volleyball Nations League verloren van Frankrijk. Met 3-0 (25-14, 25-23, 25-13) was de olympisch kampioen te sterk voor Oranje.

Basisopstelling
Bondscoach Roberto Piazza begon met bijna dezelfde opstelling als afgelopen dinsdag, toen Nederland met 3-0 won van Slovenië: Wessel Keemink (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Thijs ter Horst en Bennie Tuinstra (passer/lopers), Fabian Plak en Twan Wiltenburg (middens) en Robbert Andringa (libero).

Gijs van Solkema, Stijn van Tilburg en Gijs Jorna vielen in.

Eerste set met overtuigende cijfers naar Frankrijk
Frankrijk liep in de eerste set al snel uit naar 12-7. Oranje wist het verschil terug te brengen naar drie punten (13-10), waarna de service van Nimir buiten de lijnen viel. De servicefout werd gevolgd door drie aanvalsfouten en in de rest van de set kwam Nederland er niet meer aan te pas. Met een overtuigende 25-14 was de eerste set voor de olympisch kampioen.

Beter begin voor Oranje in set twee

Dankzij drie aces van Tuinstra had Oranje direct een 0-4 voorsprong in de tweede set. Die wisten ze vast te houden tot 10-13, maar de vijf daaropvolgende punten gingen naar Frankrijk. De Nederlandse mannen hadden moeite om langs het Franse blok te komen en wisten de stand niet meer gelijk te trekken. Een uitgeslagen bal van Nimir op 24-21 gaf Frankrijk drie setpunten, maar met een aanvalspunt van Plak, gevolgd door goed verdedigingswerk van Andringa en een score van Nimir werkte Oranje twee setpunten weg. Na een time-out benutte Frankrijk via Barthélémy hun derde setpunt: 25-23.

Olympisch kampioen oppermachtig in derde set

In de derde set ging het tot 9-9 gelijk op, waarna Frankrijk drie punten voorsprong nam. Op de service van Toniutti liep Frankrijk van 15-12 verder uit naar 21-12 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Nederland scoorde nog één keer via een aanval van Nimir, die samen met Tuinstra topscorer werd met 11 punten, maar met ace van Ngapeth was de ruime overwinning voor Frankrijk: 25-13.

Vrijdagochtend tegen Duitsland

Op vrijdagochtend speelt Oranje om 05.00 uur Nederlandse tijd tegen Duitsland. Deze wedstrijd is live te zien op Ziggo Sport. Bekijk op deze pagina hoe je alle wedstrijden van Nederland op de Volleyball Nations League kunt volgen.