De Nederlandse beachvolleyballers hebben zich in Israël geplaatst voor de eindronde van de CEV Beach Nations Cup, maar dat ging niet zonder slag of stoot. In de halve finale tegen Israël was het kielekiele. De finale tegen Letland ging TeamNL Beach een stuk makkelijker af.

Na een simpele overwinning op Roemenië gisteren, stond vanochtend de halve finale tegen het thuisland op het programma. Dat werd onverwacht een dubbeltje op zijn kant. Steven van de Velde en Matthew Immers hadden weinig te duchten van Hadar/Lanciano (21-17, 21-18), maar Brouwer/Meeuwsen kregen twee sets lang geen voet tussen de deur bij het duo Elazar/Cucmiciov (19-21, 16-21). Daardoor was een Golden Set nodig om een winnaar aan te wijzen van de landenontmoeting.

Revanche

Bondscoach Michiel van der Kuip gaf Brouwer/Meeuwsen in die Golden Set de kans op revanche en die keuze pakte goed uit. Met 15-10 besliste Oranje toch nog de halve finale in zijn voordeel. In de eindstrijd wachtte volgens verwachting Letland, vooraf gezien als de meest geduchte concurrent. Maar in die finale kwam er geen Golden Set aan te pas. Toch was het wel spannend in de wedstrijd tussen Van de Velde/Immers en Tocs/Bulgacs, die pas in de derde set de kant van Nederland opviel (21-16, 17-21, 18-16). Immers nam in die wedstrijd 26 punten voor zijn rekening.

Brouwer/Meeuwsen klaarde vervolgens de klus door in twee sets van Plavins/Samoilov te winnen (21-16, 21-15).

Dubbel succes

Eerder plaatsten ook de Nederlandse beachvolleysters zich al voor de eindronde. Nederland won in Apeldoorn de voorronde door in de finale van Slovenië te winnen.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn