De Nederlandse volleyballers hebben woensdagavond hun zesde overwinning geboekt in de Volleyball Nations League. Het team van bondscoach Roberto Piazza won in drie sets van China (29-27, 25-12 en 25-13). Met zes overwinningen uit negen wedstrijden staat Oranje momenteel zevende op de ranglijst.

Basisopstelling
Bondscoach Roberto Piazza begon tegen China met Wessel Keemink (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Thijs ter Horst en Bennie Tuinstra (passer/lopers), Fabian Plak en Twan Wiltenburg (middens) en Robbert Andringa (libero).

Gijs Jorna verving Bennie Tuinstra vanaf de tweede set, Maarten van Garderen en Luuc van der Ent vielen in.

Nipte overwinning in de eerste set
In de eerste set was het China die als eerste een gaatje van twee punten wist te slaan (8-10), maar dankzij twee blokkeringspunten op rij ging Oranje de technische time-out in met een kleine voorsprong: 12-11. De Lange Mannen liepen verder uit naar 22-16, maar maakten het in de slotfase onnodig spannend. China werkte de eerste twee setpunten van Nederland weg en kwam terug tot 24-24. Uiteindelijk had Oranje zes setpunten nodig: met 29-27 namen ze een 1-0 voorsprong in sets.

VNL NL China 5
VNL NL China 2
VNL NL China 3
VNL NL China 4

Sterke blokkering en veel servicedruk van Oranje
Vanaf de tweede set liep alles op rolletjes aan Nederlandse zijde. De ploeg legde veel druk op de Chinese passlinie en serveerde deze wedstrijd maar liefst 10 aces. Zes daarvan waren afkomstig van aanvoerder Abdelaziz, die met 30 punten topscorer werd van de wedstrijd. Ook blokkerend was Nederland sterk: de ploeg noteerde 13 killblocks, waarvan er 5 werden gemaakt door Plak.

Met 25-12 en 25-13 won Oranje de tweede en derde set en daarmee boekte de ploeg hun zesde overwinning in de Volleyball Nations League. Nederland staat momenteel zevende op de ranglijst. Als het team van Roberto Piazza na hun laatste drie wedstrijden nog steeds in de top acht staat, dan plaatst het zich voor de kwartfinales.

Vrijdag tegen Bulgarije
Vrijdag speelt Oranje om 14.00 uur tegen Bulgarije. Ook deze wedstrijd is live te zien op Ziggo Sport. Bekijk op deze pagina hoe je alle wedstrijden van Nederland op de Volleyball Nations League kunt volgen.

Uitslag

Nederland - China 3-0 (29-27, 25-12, 25-13)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×