De Nederlandse volleybalsters zijn dinsdagmiddag uitstekend begonnen aan de FIVB Volleyball Nations League. Het team van bondscoach Jamie Morrison won in het Russische Jekaterinenburg overtuigend met 3-0 van Thailand. Woensdag staat de tweede wedstrijd tegen Argentinië op het programma.

Bekijk hier de samenvatting van Ziggo Sport:

Morrison startte vandaag met Laura Dijkema (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Yvon Beliën en Nicole Koolhaas (middens) en Kirsten Knip (libero). Nika Daalderop, die momenteel herstelt van een enkelblessure, is wel bij de groep in Rusland maar niet inzetbaar. Lonneke Sloetjes, die vorig weekend nog de Champions League won met haar club Vakifbank, sluit woensdag aan.

In de eerste set had Oranje haar zaakjes keurig op orde. Bij de tweede technische time-out was al een mooi gat geslagen (16-12) en Nederland zou deze voorsprong niet meer uit handen geven. Het was topscorer Plak (16 punten) die na een mooie rally het setpoint benutte: 25-20.

Ook in de tweede set was er aanvankelijk weinig aan de hand voor de volleybaldames. Bij een 24-20 voorsprong had Oranje al bijna een 2-0 voorsprong in handen. Nederland liet Thailand echter terugkomen tot 24-24, waardoor enig overwerk noodzakelijk was. Na een belangrijke score van Plak en een prachtig killblock van Beliën ging de set toch met 26-24 naar Holland.

In set drie was de weerstand van de Thai definitief gebroken. Oranje liep gemakkelijk uit naar 21-12 en op dat moment bracht Morrison Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis in voor Dijkema en Plak. De twee invalsters haalden eigenhandig de set binnen. Dankzij twee mooie services van Bongaerts werd het 23-12, en hierna was het Oude Luttikhuis die met een killblock en een tipbal de zege binnenhaalde: 25-13. Libero Kirsten Knip speelde een prachtige wedstrijd en onderscheidde zich keer op keer in het achterveld.

Woensdag treft Oranje Argentinië, donderdag staat de laatste wedstrijd tegen gastland Rusland op het programma. Beide wedstrijden zijn opnieuw live te zien op Ziggo Sport.

Nederland – Thailand 3-0 (25-20, 26-24, 25-13)

Kom naar de Volleyball Nations League in Nederland!

Van dinsdag 29 mei t/m donderdag 31 mei en van dinsdag 5 juni t/m donderdag 7 juni spelen de volleybaldames twee Volleyball Nations League toernooien in Nederland! Oranje treft de topteams Polen, Zuid-Korea en Brazilië (in Apeldoorn) en de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië (in Rotterdam). 

Trek je oranje outfit uit de kast en kom Nederland aanmoedigen in Apeldoorn en Rotterdam! Tickets bestel je hier: volleybal.nl/tickets

Dag Tijd Wedstrijd Locatie Tickets
Di. 29-05 19.30 uur Nederland - Polen Apeldoorn, Omnisport Link
Wo. 30-05 19.30 uur Nederland - Zuid-Korea Apeldoorn, Omnisport Link
Do. 31-05 19.30 uur Nederland - Brazilië Apeldoorn, Omnisport Link
Di. 05-06 19.30 uur Nederland - Dominicaanse Republiek Rotterdam, Topsportcentrum Link
Wo. 06-06 19.30 uur Nederland - Italië Rotterdam, Topsportcentrum Link
Do. 07-06 19.30 uur Nederland - Servië Rotterdam, Topsportcentrum Link
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn