De Nederlandse mannen hebben in Polen ook de tweede oefenwedstrijd tegen de wereldkampioen verloren. De reguliere wedstrijd ging met 3-0 naar Polen, de bonusset ging op zondag wel naar de mannen van bondscoach Piazza. Polen en Nederland zijn beide in voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi dat voor Nederland plaatsvindt in Rotterdam Ahoy van 9 tot en met 11 augustus. Polen speelt het OKT ook in eigen land.

De eerste set ging lange tijd in het voordeel van de Polen, totdat Nederland drie blocks op rij op Wilfredo Leon zette. De thuisploeg maakte veel fouten in opslag, waardoor het spannend bleef tot het eind van de set. Mateusz Bieniek sloeg een ace om de Polen op setpoint te brengen, een aanvalsfout van Nimir Abdelaziz besliste de set in Pools voordeel: 27-25.

Oranje begon de tweede set sterk met Abdelaziz in de hoofdrol, maar servicegeweld van Bieniek en Leon zette Oranje op flinke achterstand bij 16-9. Leon sloeg de set binnen met 25-17.

Net als zaterdag wisselde coach Vital Heynen daarna vrijwel zijn gehele ploeg, bij Nederland kregen de basisspelers Wessel Keemink, Gijs Jorna, Thijs ter Horst, Fabian Plak en Luuc van der Ent ook in de derde set het vertrouwen van bondscoach Piazza. Wouter ter Maat nam de plek in van Abdelaziz.

Na een flink gat aan het begin van de set (8-1) kon Nederland middels Ter Maat het een en ander terugdoen. De opleving was van korte duur, de set werd ook met 25-17 door Polen gewonnen.

De bonusset die in Opole nog werd gespeeld ging wel richting de Lange Mannen. Jong Oranje-speler Luuk Hofhuis (die in plaats van de met een lichte buikspierblessure kampende Michaël Parkinson mee was) maakte zijn debuut en scoorde twee directe servicepunten en pakte een blok mee. De in de ploeg gekomen Maarten van Garderen en Ewoud Gommans brachten Oranje naar de winst in de set met 25-18.

Nederland reist maandag weer huiswaarts, waar op Papendal de laatste voorbereidingen richting het OKT in Rotterdam Ahoy worden getroffen.

Kom de Lange Mannen aanmoedigen tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam!

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus speelt het Nederlands mannenteam het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam Ahoy. Oranje heeft een olympische droom, en hoopt zich in Rotterdam voor het eerst sinds 2004 weer te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Roberto Piazza speelt achtereenvolgens tegen Zuid-Korea (vrijdag), België (zaterdag) en de Verenigde Staten (zondag). De winnaar van dit toernooi plaatst zich direct voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Lees op deze pagina hoe je erbij kunt zijn in Rotterdam Ahoy!