De Nederlandse volleybalsters blijven uitstekend presteren in de Volleyball Nations League. De equipe van bondscoach Jamie Morrison won donderdag in Toyota met 3-0 van Japan, alweer de vijfde zege in zes duels. Tot nu toe was alleen Amerika te sterk voor Oranje. Vanaf volgende week dinsdag spelen de volleybaldames twee toernooien op rij in eigen land, eerst in het Apeldoornse Omnisport en daarna in het Rotterdamse Topsportcentrum.

Bekijk hier de samenvatting van Ziggo Sport:

Bondscoach Jamie Morrison startte donderdag met Britt Bongaerts (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Yvon Beliën en Nicole Koolhaas (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Oranje speelde de hele wedstrijd dominant en kreeg het publiek in het Japanse Toyota keer op keer stil. De Japanners konden verdedigen wat ze wilden, maar tegen de Nederlandse mokerslagen waren ze niet opgewassen.

Spelverdeelster Bongaerts, die vrijuit en onbevangen speelde, slaagde er steeds in om haar aanvalsters makkelijk te laten scoren. Ook blokkerend en serverend was Nederland oppermachtig: Oranje scoorde 14 killblocks (t.o.v. 4 van Japan) en 6 aces (t.o.v. 1 van Japan).

Een mooie rol was weggelegd voor Juliet Lohuis. De middenspeelster, die nieuw is in de selectie van Morrison, scoorde als invalster twee aces vanaf de servicelijn.

Oranje reist nu terug naar Nederland waar het ronde drie (in Apeldoorn) en vier (in Rotterdam) gaat spelen. De vijfde en laatste ronde vindt plaats in het Duitse Stuttgart. Daar wordt bekend of Nederland zich zal plaatsen voor de Final Round in het Chinese Nanjing.

Nederland – Japan 3-0 (25-18, 25-18, 25-21)

Kom naar de Volleyball Nations League in Nederland!

Van dinsdag 29 mei t/m donderdag 31 mei en van dinsdag 5 juni t/m donderdag 7 juni spelen de volleybaldames twee Volleyball Nations League toernooien in Nederland! Oranje treft de topteams Polen, Zuid-Korea en Brazilië (in Apeldoorn) en de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië (in Rotterdam). 

Trek je oranje outfit uit de kast en kom Nederland aanmoedigen in Apeldoorn en Rotterdam! Tickets bestel je hier: volleybal.nl/tickets

DagTijdWedstrijdLocatieTickets
Di. 29-0519.30 uurNederland - PolenApeldoorn, OmnisportLink
Wo. 30-0519.30 uurNederland - Zuid-KoreaApeldoorn, OmnisportLink
Do. 31-0519.30 uurNederland - BraziliëApeldoorn, OmnisportLink
Di. 05-0619.30 uurNederland - Dominicaanse RepubliekRotterdam, TopsportcentrumLink
Wo. 06-0619.30 uurNederland - ItaliëRotterdam, TopsportcentrumLink
Do. 07-0619.30 uurNederland - ServiëRotterdam, TopsportcentrumLink
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn