De mannen van Oranje U22 hebben zich vanmiddag geplaatst voor het Europees Kampioenschap U22, dat van 12 t/m 17 juli wordt gespeeld in het Poolse Tarnow. Nederland won in Pristina met 3-0 van Kosovo, en bleef zo ongeslagen op het EK-kwalificatietoernooi. Een prachtige prestatie voor het team van coaches Arjan Taaij, Redbad Strikwerda en Arnold van Ree.

Basisopstelling

Tieme de Jong (spelverdeler), Martijn Brilhuis (diagonaal), Yannick Bak en Luuk Hoge Bavel (passer/lopers), Jesper van Muijden en Robin Boekhoudt (middens) en Niels Lipke (libero).

Spelverdeler Sil Meijs en passer/loper Sam van der Loo mochten beginnen aan de derde set.

Nederland had in Slowakije en Azerbeidzjan de sterkste tegenstanders van het weekend al verslagen. Kosovo bleek uiteindelijk geen partij voor Oranje U22, dat gedecideerd het gastland versloeg om het EK-ticket op te eisen. In iets meer dan een uur werd de klus geklaard.

Uitslag zondag:

Kosovo – Nederland 0-3 (17-25, 19-25, 15-25)

EK U22

Het EK in de leeftijdscategorie onder 22 jaar wordt deze zomer voor het eerst in de geschiedenis gespeeld. Acht landen mogen deelnemen, waaronder dus Nederland. Deelname aan het EK U22 is voor Nederland zeer belangrijk, aangezien de Nevobo spelers in deze leeftijdscategorie kostbare ervaring wil laten opdoen om een eventuele overgang naar het nationaal team te bewerkstelligen.

Het bijzondere aan Oranje U22 is dat de coaches van Amysoft Lycurgus (Arjan Taaij), Draisma Dynamo (Redbad Strikwerda) en van Talentteam Papendal (Arnold van Ree) samenwerken om de kwaliteit van het Nederlandse mannenvolleybal omhoog te krikken. Bekijk hier de video die in januari werd gemaakt over Oranje U22:

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn