Oranje U22 is vanmiddag uitstekend begonnen aan het EK-kwalificatietoernooi in het Kosovaarse Pristina. Nederland won in de openingswedstrijd met 3-0 van Slowakije. Morgen staat het tweede duel tegen Azerbeidzjan op het programma.

Oranje U22 tegen Slowakije CEV
Oranje U22 tegen Slowakije CEV 3
Oranje U22 tegen Slowakije CEV 2

Basisopstelling

Tieme de Jong (spelverdeler), Martijn Brilhuis (diagonaal), Yannick Bak en Jasper Wijkstra (passer/lopers), Luuk Hofhuis en Robin Boekhoudt (middens) en Niels Lipke (libero).

Controle in eerste en tweede set

Nederland had de wedstrijd onder controle in de eerste en tweede set. In beide sets nam het team van coachtrio Arjan Taaij, Redbad Strikwerda en Arnold van Ree een snelle voorsprong, om deze niet meer uit handen te geven.

Achterstand gerepareerd in derde set

In de derde set moest Oranje U22 harder werken. Tot 18-21 ging Slowakije aan de leiding, maar na een prachtige serie van zeven punten op rij ging de setwinst, en daarmee de wedstrijd, alsnog naar Nederland: 25-21.

Martijn Brilhuis werd vandaag topscorer met 19 punten. Nederland noteerde in totaal 11 killblocks, tegenover 5 Slowaakse.

Zaterdag tegen Azerbeidzjan

Nederland speelt zaterdag om 19.00 uur zijn tweede wedstrijd tegen Azerbeidzjan, dat vandaag met 3-0 van Kosovo won. Gezien de uitslagen lijkt Azerbeidzjan de grootste tegenstander van Nederland te worden in de strijd om het EK-ticket.

Lees hier alle informatie over het kwalificatietoernooi in Pristina.

Uitslag vrijdag:

Nederland – Slowakije 3-0 (25-22, 25-20, 25-21)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn