De Nederlandse volleybalsters hebben week 4 van de Volleyball Nations League afgesloten met een 3-2 overwinning op Duitsland. In Stuttgart kwam Nederland terug van een 2-1 achterstand, om in de vijfde set met 16-14 te zegevieren. Volgende week speelt Oranje in het Russische Jekaterinenburg de vijfde en laatste speelronde van de VNL. De tegenstanders dan zijn Thailand, de Verenigde Staten en Rusland.

Opstelling

Bondscoach Jamie Morrison koos vandaag voor een basisopstelling met Britt Bongaerts (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Anne Buijs en Nika Daalderop (passer/lopers) en Yvon Beliën en Eline Timmerman (middens). Opvallend was dat beide libero’s van Oranje vandaag werden ingezet, Kirsten Knip in de passing en Myrthe Schoot in de verdediging.

Aantrekkelijke wedstrijd, Anne Buijs uitblinker

Nederland en Duitsland speelden een wisselvallige, maar voor het publiek zeer aantrekkelijke wedstrijd. Bondscoach Jamie Morrison was constant op zoek naar de juiste samenstelling, en wisselde veelvuldig door. Naast de bovengenoemde acht speelsters kwamen ook Celeste Plak, Juliët Lohuis, Marrit Jasper, Nicole Koolhaas, Maret Balkestein-Grothues en Laura Dijkema in het veld, waarmee alle 14 speelsters werden ingezet.

Nadat Duitsland in haar eigen Porsche Arena een 2-1 voorsprong had genomen, knokte Nederland zich knap terug in de vierde set. Anne Buijs was de absolute uitblinker van de avond. De ervaren passer/loper scoorde vanavond 23 punten (12 aanvallen, 6 killblocks en 5 aces). Blokkerend was Nederland (17 killblocks) Duitsland (8 killblocks) absoluut de baas.

Ook de rol van Celeste Plak (12 punten) was noemenswaardig. Als invalster voor Lonneke Sloetjes op de diagonaalpositie bracht zij het nieuwe elan dat haar team zo hard nodig had.

Na bijna 2,5 uur volleybal werd het matchpoint benut dankzij een tactische vondst van bondscoach Jamie Morrison. Op 15-14 bracht hij Lonneke Sloetjes in aan het net voor Marrit Jasper, met als doel de blokkering te versterken. Dit plan pakte perfect uit, want het was Sloetjes die met een direct killblock het derde matchpoint voor Nederland benutte en een einde aan de wedstrijd maakte.

Volgende week tegen Thailand, de Verenigde Staten en Rusland

Volgende week speelt Oranje in het Russische Jekaterinenburg de vijfde en laatste speelronde van de VNL. De tegenstanders dan zijn Thailand, de Verenigde Staten en Rusland. Al deze wedstrijden zijn opnieuw live te zien op Ziggo Sport.

Duitsland – Nederland 2-3 (25-21, 23-25, 25-20, 13-25, 14-16)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×