De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdagavond in de Volleyball Nations League gewonnen van België. Na het verliezen van de eerste set, knokte Oranje zich naar een 1-3 overwinning. In het volgende duel treft de ploeg van Avital Selinger gastland Canada.

Opstelling
Bondscoach Avital Selinger begon de wedstrijd met Britt Bongaerts (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Anne Buijs en Fleur Savelkoel (passer/lopers), Eline Timmerman en Juliet Lohuis (middens) en Myrthe Schoot (libero). Elles Dambrink verving Plak vanaf de tweede helft van de tweede set. Ook Laura Dijkema en Marrit Jasper vielen in.

Slordig begin voor Oranje
Mede dankzij zes aanvalsfouten aan Nederlandse zijde, kwam België in de eerste set op een comfortabele 13-9 voorsprong. Oranje kwam gedurende de set beter in hun spel, maar België wist hun voorsprong vast te houden en op 24-21 verzilverde Nathalie Lemmens het eerste setpunt met een blok.

Sterke comeback in tweede set
Onder aanvoering van Britt Herbots, die deze wedstrijd maar liefst 31 punten scoorde, kwam België ook in de tweede set al snel op voorsprong. Nederland ging de technische time-out in met vijf punten achterstand (12-7), maar knokte zich langzaam terug in de wedstrijd. Met een aanvalsfout van Herbots, gevolgd door een blokkeringspunt van Dambrink kwam Oranje terug tot 22-22. België kreeg op 24-23 de kans een 2-0 voorsprong in sets te nemen, maar met een sterke aanval trok Savelkoel de stand weer gelijk. Een ace van Timmerman gaf Nederland het eerste setpunt en met een voetfout aan Belgische kant eindigde de set: 24-26.

VNL Belgie NL
VNL Belgie NL 6
VNL Belgie NL 3
VNL Belgie NL 4
Volleybaldames VNL winst belgie

Derde overwinning in Nations League
In de derde set liep het op rolletjes aan Nederlandse zijde. De ploeg van Avital Selinger liep uit naar 12-17 en wist de voorsprong, ondanks aanvalsdruk van de Belgen, vast te houden. Oranje kreeg in de slotfase vier setpunten, waarvan de eerste verzilverd werd met een blok van Savelkoel: 20-25.

Aan het begin van de vierde set viel Jasper in voor Buijs, die voor medische hulp het veld moest verlaten. Oranje nam een vroege 5-10 voorsprong dankzij drie aces van Lohuis (de middenaanvalster werd topscorer aan Nederlandse zijde met 20 punten). In de slotfase werd het alsnog spannend toen België na drie opeenvolgende punten terugkwam tot 20-21, maar Oranje stopte de puntenreeks op tijd. Met een aanvalspunt van invalster Jasper boekte Nederland hun derde overwinning in de Volleyball Nations League en stijgt daarmee naar de dertiende plek.

Canada volgende tegenstander
In de nacht van zondag op maandag speelt Oranje om 01.00 uur (Nederlandse tijd) tegen gastland Canada. De ploeg staat momenteel negende op de ranglijst en boekte afgelopen week een verrassende overwinning op Turkije.

Uitslag

België - Nederland 1-3 (25-21, 24-26, 20-25, 21-25)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×