De Nederlandse volleybalsters hebben woensdag hun tweede overwinning in de Volleyball Nations League geboekt. In een uiterst sfeervol Omnisport in Apeldoorn (3800 toeschouwers) won Oranje met 3-1 van Bulgarije. Donderdag staat de laatste wedstrijd van deze week op het programma, tegen Polen.

Opstelling

Bondscoach Jamie Morrison gunde woensdag spelverdeler Sarah van Aalen haar eerste basisplaats in Oranje. Naast Van Aalen begonnen Indy Baijens (diagonaal), Eline Timmerman en Juliët Lohuis (middens) en Marrit Jasper en Nicole Oude Luttikhuis (passer/lopers).

1e set

Oranje begon wat onwennig aan het duel, wat niet zo gek was gezien de nieuwe samenstelling. Bij de tweede technische time-out ging Bulgarije zelf met 11-16 aan de leiding. Nederland verkleinde het gat nog tot twee punten (18-20), maar dichterbij kwam het niet. Bulgarije won de set met 22-25 en nam zo de voorsprong in de wedstrijd.

2e set

Met Laura Dijkema en Annick Meijers op de posities van Sarah van Aalen en Indy Baijens begon Oranje aan de tweede doorgang. Ditmaal was het de thuisploeg dat de controle had. Marrit Jasper was aanvallend heerlijk op dreef en werd goed gevonden door Laura Dijkema. In de slotfase kwam ook Hester Jasper in het veld, die met enkele knappe passes ook een belangrijke bijdrage leverde. Nederland won de set met 25-22 na een foutservice van Bulgarije en bracht zo de stand op 1-1 in sets.

3e set

Nederland drukte door in set drie en vermorzelde Bulgarije in de beginfase: 9-0. De set leek al vroeg gespeeld, maar na een slordige periode van Oranje kwam Bulgarije terug tot 19-17. Dichterbij lieten de volleybaldames hun Oost-Europese opponent niet komen. Na een prachtige ace van Annick Meijers werd de set met 25-20 gewonnen.

4e set

In de vierde set trok Nederland vastberaden de zege naar zich toe. Met Marrit Jasper (26 punten) en Annick Meijers (17 punten) als topscorers won Oranje de vierde set met 25-19 en daarmee de wedstrijd met 3-1.

Donderdag laatste wedstrijd tegen Polen

Donderdag speelt Nederland haar laatste wedstrijd in Apeldoorn, tegen Polen. Polen presteert dit jaar verrassend goed in de VNL, en won in Apeldoorn al van Bulgarije en Brazilië. De wedstrijd tussen Nederland en Polen begint om 16.30 uur.

Nederland – Bulgarije 3-1 (22-25, 25-22, 25-20, 25-19)