Oranje wint vol overtuiging met 3-0 van Brazilië

Oranje wint vol overtuiging met 3-0 van Brazilië

De Nederlandse volleybaldames hebben op de World Cup in Japan voor een stunt gezorgd. Er werd vanmorgen tegen Brazilië een lastige wedstrijd verwacht, maar de ploeg van bondscoach Jamie Morrison had volledig de regie en won met 3-0 (25-23, 25-21, 25-22). In Hamamatsu won Oranje drie wedstrijden en daardoor is het gedeeld koploper van de World Cup samen met China en Amerika.

Morrison koos in de wedstrijd tegen Brazilië voor Yvon Beliën en Nicole Koolhaas op midden, Anne Buijs en de jarige Maret Balkestein-Grothues als passer/lopers, diagonaal Lonneke Sloetjes, spelverdeelster Britt Bongaerts en libero Myrthe Schoot in de basis.

Oranje begon ijzersterk aan de wedstrijd dankzij goed blokkerend werk en kwam na een succesvolle challenge op een 3-0 voorsprong. Maar de Brazilianen vochten terug en na een aantal spectaculaire en lange punten stond het weer gelijk: 6-6.

De volleybaldames waren sterk in de side-out en hadden verdedigend enorm veel, ze liepen weer uit naar 10-6. Die voorsprong gaf Oranje niet meer uit handen, al kwam Brazilië even terug tot 18-18. Maar mede dankzij de veel scorende Sloetjes, een knappe redding van libero Schoot en een blok van Buijs werd het 25-23.

In de tweede set begon Oranje ook goed en zeer fel, de Braziliaanse bondscoach nam dan ook een vroege time-out bij een stand van 7-3 na meerdere killblocks van Nederland. Met een goed blok en een scherpe service lag er veel druk op de Braziliaanse dames. 

Die konden niet goed in hun spel komen en Oranje wist vijf punten voorsprong te pakken: 17-12. Weer kwamen de Brazilianen even dichterbij, maar maakte Oranje het netjes af met een een killblock van Beliën: 25-21.

Lang leek er een vierde set te komen, want in de derde set wist Brazilië het initiatief over te nemen. Brazilië liep uit naar 9-12 en zelfs naar 10-14. Maar Oranje liet mentale kracht zien en kwam na de tweede technische time-out (15-16) terug en ging er meteen overheen. Balkestein-Grothues en Buijs scoorde belangrijke punten en Koolhaas maakte het af met een blok: 25-22.

Lonneke Sloetjes was erg belangrijk in deze wedstrijd, ze scoorde in totaal een hele set bij elkaar: 25 punten. Oranje kan even genieten van de gedeelde koppositie in de World Cup en d verjaardag van de aanvoerder vieren. Morgen hebben ze een vrije dag en woensdag speelt Nederland tegen Amerika. Die wedstrijd begint om 07.00 uur Nederlandse tijd.

World Cup te volgen via volleyballworld.tv

De World Cup wordt niet uitgezonden op de Nederlandse televisie maar is live te volgen via volleyballworld.tv, het streamingkanaal van wereldvolleybalbond FIVB. Een abonnement voor alle duels kost €14,90 en kan hier worden aangeschaft.  

Groupphotoof Netherlandsteam
Gallery Pic 223
Gallery Pic 222
Gallery Pic 224
Lonneke Sloetjes Netherlandsteamcelebrate 1
Gallery Pic 225
Inaction
Lonneke Sloetjes Netherlandsteamcelebrate
Netherlandsteamcelebrate 1
Netherlandsteamcelebrate
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×