Poule D mannen: Pools topteam en Boehlé/van de Velde op Marktplein

Poule D mannen: Pools topteam en Boehlé/van de Velde op Marktplein

32 mannenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule D bij de mannen. Op het Marktplein in Apeldoorn nemen Dirk Boehlé en Steven van de Velde het op tegen het Poolse topteam Losiak/Kantor, de Zwitsers Heidrich/Gerson en de Italianen Caminati/Rossi.

Boehlé/van de Velde is een van de vier deelnemende Nederlandse teams in het mannentoernooi. Het duo, dat 52ste staat op de Europese ranking, wist zich te plaatsen door 3e te worden bij de World Tour wedstrijd van Aalsmeer. Ze waren daarmee het beste Nederlandse team dat zich nog niet gekwalificeerd had voor het EK en wisten zich op die manier te kwalificeren. Op zondag 15 juli om 19:45 uur spelen de 25-jarige Boehlé en 23-jarige van de Velde de openingswedstrijd van het DELA EK Beachvolleybal tegen de Italiaanse nummer 27 van de Europse ranking Caminati/Rossi. Voorafgaand aan die wedstrijd vindt er een spectaculaire opening plaats op het Marktplein in Apeldoorn.

Grote favoriet in poule D is de Poolse nummer 3 van de Europese ranking, Losiak/Kantor. Ze speelden dit seizoen de hoog aangeschreven World Tour wedstrijden van Den Haag, Fort Lauderdale, Doha, Xiamen, Huntington Beach en Itapema en werden daarin 2e, 5e, 5e, 4e, 9e en 3e. De Polen, die als sinds 2009 een team vormen, eindigden dus in bijna alle wedstrijden in de top 5 en dat is een erg knappe prestatie. Ze kunnen wel flinke concurrentie verwachten van het Zwitserse duo Heidrich/Gerson, dat steeds meer in vorm begint te raken richting het EK. Op het begin van dit seizoen vielen de resultaten nog erg tegen met alleen maar plaatsen buiten de top 15 bij de World Tour. Maar sinds april is de stijgende lijn ingezet met achtereenvolgens een 9e plaats in Xiamen, een 4e plaats in Mersin en een 3e plaats in eigen land in Luzern.

Tip: op maandag 16 juli om 18:30 uur staan Losiak/Kantor en Heidrich/Gerson direct al tegen elkaar in hun eerste poulewedstrijd.

Ook de Italianen Caminati/Rossi gelden als gevaarlijke outsiders voor dit EK. Ze speelden dit seizoen nog maar twee World Tour wedstrijden samen maar deden dat zeker niet onverdienstelijk; op Huntington Beach werden ze 7e en in Luzern 5e.

Mis niets van deze spannende poule en koop nu je kaarten voor het DELA EK Beachvolleybal in Apeldoorn.


Bekijk het programma van poule D

Poule D 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×