Poule D vrouwen: Van Gestel en Wesselink maken rentree in internationale top in Utrecht

Poule D vrouwen: Van Gestel en Wesselink maken rentree in internationale top in Utrecht

32 vrouwenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule D waarin Sophie van Gestel en Marloes Wesselink hun rentree op een internationaal toernooi maken. Op de Neude in Utrecht nemen zij het op tegen Duitse kanshebbers op een medaille Bieneck/Schneider, de Finnen Lahti/Parkkinen en de Letten Kravcenoka/Graudina.

Allebei waren ze al gestopt met topbeachvolleybal, Sophie van Gestel en Marloes Wesselink. Inmiddels allebei een vaste baan, maar toch konden ze het beachvolleybal nog niet helemaal loslaten. Daarom vormden de twee vriendinnen, die nog nooit eerder samenspeelden, bij de DELA Eredivisie Beach een duo zodat ze toch nog regelmatig een wedstrijdje konden spelen. Dit ging echter zo goed, dat ze de wildcard voor het DELA EK Beachvolleybal in de wacht wisten te slepen en daarom zijn ze toch weer te bewonderen op een internationaal toernooi. Voor Wesselink (31) wordt dit haar 10e deelname aan een EK. Van Gestel (27) deed mee aan de Olympische Spelen van 2012 en 2016.

Wedstrijdtip: op dinsdag 17 juli om 17:30 uur maken Van Gestel & Wesselink hun rentree in een internationaal topveld tegen de Duitse kanshebbers op eremetaal Bieneck/Schneider

Favorieten voor de poulewinst en kanshebbers op een medaille zijn Viktoria Bieneck en Isabel Schneider. Het duo, dat 3e staat op de Europese ranglijst, eindigde dit seizoen in alle World Tour wedstrijden waaraan ze deelnamen in de top 10, gewonnen werd er echter nog niet. Op het toernooi van Fort Lauderdale, waar bijna alle topteams aanwezig waren, waren ze met hun 4e plek het beste Europese team. Vorig jaar kwamen de Duitsers niet verder dan de eliminatieronde, waarin ze uitgeschakeld werden door hun landgenoten en uiteindelijke winnaars Glenzke/Groβner. Dit jaar hoeft er niet gevreesd te worden voor de kampioenen van vorig jaar, Glenzke is namelijk gestopt met topbeachvolleybal en daarom zal de Europese titel niet verdedigd worden.

Het Finse en Letse team behoren tot de Europese subtop. Vorig jaar op het EK in Letland wisten beide teams de kwartfinales te bereiken. Ook werd het duo Lahti/Parkkinen 9e op het WK. Dit seizoen zijn er echter nog geen aansprekende resultaten geboekt door de Finnen (17e op de World Tour). Het beste resultaat van Kravcenoka/Graudina dit seizoen is een 9e plek op de World Tour van Luzern.

Mis niks van deze spannende poule en koop nu je kaarten voor het DELA EK Beachvolleybal in Utrecht
Bekijk het programma van poule D

Poule D Vrouwen Utrecht 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×