Poulewinst voor twee Nederlandse teams in Vaduz

Poulewinst voor twee Nederlandse teams in Vaduz

Julia Wouters en Katja Stam hebben op de FIVB World Tour in Vaduz de poulewinst veroverd. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen eerst van Engeland en waren daarna ook te sterk voor Emma Piersma en Pleun Ypma, hun trainingsmaatjes. Ook Jasper Bouter en Ruben Penninga werden poulewinnaar en zijn vandaag vrij. De kwartfinales worden morgen gespeeld.

Wouters en Stam stonden in hun eerste pouleduel tegenover het Engelse team Evans/Austin. Dat leverde totaal geen problemen op voor de BTN-dames, ze wonnen met 23-21 en 21-10. In de tweede poulewedstrijd ging het om de poulewinst en daarmee een directe plek in de kwartfinale. Emma Piersma en Pleun Ypma wonnen hun eerste pouleduel met 2-1 van Tsjechiƫ en dus stonden de BTN-teams tegenover elkaar.

Het leverde een interessante wedstrijd op tussen de trainingsmaatjes van BTN, die kennen elkaar natuurlijk door en door. Wouters en Stam lieten zien dat ze in topvorm verkeren en wonnen op zeer sterke wijze met 21-12 en 21-11. Ze zijn vrijdag vrij en komen zaterdag weer in actie in de kwartfinale. Piersma en Ypma strijden vanmiddag in de tussenronde verder.

Overtuigend

Jasper Bouter en Ruben Penninga hebben op overtuigende wijze ook de poulewinst veroverd. De BTN-heren wonnen in poule A eerst met 2-0 van Tsjechiƫ en waren gisteravond ook veel te sterk voor Rusland. Morgen komen ze weer in actie in de kwartfinale.

Mees Blom en Yorick de Groot wonnen in hun eerste pouleduel met 2-0 van Rusland, maar verloren in hun tweede wedstrijd nipt met 1-2 (21-19, 24-26, 12-15) van Oostenrijk. Vanmiddag komen ze in actie in de tussenronde met als inzet een plek in de kwartfinale.

Sven Vismans en Tom van Steenis speelden een sterke eerste poulewedstrijd, maar ze moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in het sterke Poolse team Prudel/Miszczuk: 2-1 (21-19, 20-22, 19-17). Vismans en Van Steenis moeten vanmiddag om 16.00 uur winnen van Japan om in het toernooi te blijven en door te gaan naar de tussenronde. 

Bouter Vaduz

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×