Van donderdag 9 t/m zondag 12 maart vindt het eerste Vodafone Queen & King of the Court toernooi van het seizoen plaats in Miami Beach. Nederland wordt vertegenwoordigd door Wies Bekhuis en Matthew Immers. Zij nemen beiden deel met een speler uit een ander land.

Competitieformat
Op donderdag 9 maart wordt het kwalificatietoernooi gespeeld. Het hoofdtoernooi gaat vrijdag 10 maart van start en bestaat uit vijftien teams per gender, die verdeeld zijn over drie poules. De allereerste Queens en Kings van Miami Beach worden op zondag 12 maart gekroond.

King of the Court
Matthew Immers vormt een team met de Argentijnse Julian Azaad. Het duo is op het hoofdtoernooi ingedeeld in poule B, waar ze het vrijdag 10 maart op zullen nemen tegen de Amerikaanse Phil Dalhausser en Troy Field (met laatstgenoemde won Immers zilver op het King of the Court toernooi in Doha), Nils Ehlers en Clemens Wickler uit Duitsland, de Italiaanse Daniele Lupo en Enrico Rossi én een team uit de kwalificatie.

Queen of the Court

Wies Bekhuis, die zich in Doha kroonde tot Queen of the Court, speelt in Miami samen met Shana Zobrist uit Zwitserland. Het duo heeft zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi, waar ze het in de eerste ronde op zullen nemen tegen de drievoudig Olympisch kampioen Kerri Walsh Jennings. De Amerikaanse beachvolleybalster speelt haar eerste Queen of the Court toernooi met Zana Muno. Daarnaast treffen ze Brandie Wilkerson and Melissa Humana-Paredes uit Canada, de Poolse Jagoda Gruszczynska en Aleksandra Wachowicz en een team uit de kwalificatie.

Programma en livestream
Het volledige programma en de livestream (€ 4.49) vind je op kingofthecourt.com.

Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Live

Wie blijft er in de race voor de Nationale Beker?

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×