Bijna 800 wedstrijden waren er afgelopen zaterdag nodig om te bepalen welke teams doorgaan in de grootste jeugdkampioenschappen van Nederland, de Volleybaldirect Open. Van de elf clubs die met het maximumaantal teams inschreven, wisten alle acht teams van Rabobank Orion uit Doetinchem, het Assense Sudosa-Desto en SV Dynamo door te dringen tot de halve finales. Stadsgenoot van laatstgenoemde, Dros Alterno, Sliedrecht Sport en Apollo 8 uit Borne zijn met ieder zeven teams ook goed vertegenwoordigd bij de tussenronde, op zaterdag 15 februari. Prima Donna Kaas uit Huizen deed met zes halve finalisten eveneens goede zaken, Kalinko (Den Haag), Lycurgus (Groningen), Zovoc (Zoetermeer), Spaarnestad (Haarlem) en Taurus uit Houten zagen ieder vijf van hun teams zegevieren.

Alle halve finalisten
Klik hier voor een overzicht (onder voorbehoud) van alle halve finalisten van de Volleybaldirect Open 2020. Op dit moment worden alle uitslagen nog gecheckt en verwerkt, de definitieve lijst zal uiterlijk maandag 6 januari op deze plek worden gepubliceerd. Kort daarna wordt ook het wedstrijdprogramma van de halve finales op deze pagina openbaar gemaakt. 

Sportief volleybalfeest
Nevobo’s coördinator nationale competitie & jeugdkampioenschappen Bob Dixon is trots op alle vrijwilligers en officials die de voorronden in de 32 sporthallen in goede banen hebben geleid: “Al die mensen van de gastverenigingen en van onze eigen werkgroep hebben een fantastische dag neergezet voor de teams en hun begeleiders. De officials van de clubs en de bond zorgden voor de bekwame leiding die deze wedstrijden verdienen.” Dixon complimenteerde na afloop ook alle deelnemende teams en hun begeleiding. “Ondanks de spanning die een dergelijk kampioenschap met zich meebrengt, hebben wij als organisatie bijna geen wanklanken gehoord. Dat is de verdienste van alle teams, hun coaches én supporters. De ene wedstrijd was spannender dan de andere, maar bijna overal voerde de sportiviteit de boventoon; mooi om te zien!” 

Halve finales en finaledag
De halve finalisten kunnen zich gaan opmaken voor de tussenronde, de halve finales die op zaterdag 15 februari worden gespeeld. 

De acht beste jongens- en meidenteams in de vier leeftijdscategorieën, zullen dan doorstromen naar de grote finale in regio Zuid, op zaterdag 11 april. Alle A-teams verzamelen zich dan in de thuisbasis van Peelpush, de Körref in Meijel. Volley Tilburg host in topsporthal T-kwadraat de halve finales van de B-teams, de thuishaven van VC Bravo, de Wedert in Valkenswaard, vormt dan het decor voor de halve finales van de C-jeugd. De jongste categorie, CMV-6, reist medio februari af naar de Piushof in Panningen, de thuishal van VC Olympia. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn