Afgelopen zaterdag was het zover. Op vier locaties gingen maar liefst 32 senioren-, 32 jeugd- en zes recreantenteams, binnen tien verschillende categorieën, met elkaar de strijd aan om die ene felbegeerde titel, namelijk regionaal bekerwinnaar 2022!

Waar in het reguliere volleybalseizoen nagenoeg nergens meer om wordt gespeeld, was dat afgelopen zaterdag wel even anders. Op vier locaties ging de strijd tussen totaal 70 teams los om te titel regionaal bekerwinnaar 2022. Bij zowel de jeugd als de senioren maakten 32 teams haar opwachting, bij de recreanten mochten zes teams strijden om de titel.

Bekerfinales regio Noord
In een bomvolle sporthal Trasselt, in Hoogeveen, kwamen Set Up IJsselmuiden DS4 (categorie C dames), Kroton DS1 (categorie B dames), Sleen HS1 (categorie B/C heren), Dalen DS1 (Categorie A dames ) en Lokomtiv Hydra HS1 (categorie A heren) als winnaars uit de bus. Thirza de Jong vertelt namens regio Noord: “In de sporthal hing een echte bekersfeer; trommels, toeters, spandoeken, ballonnen en slingers werden ten tonele gebracht! Bussen vol met publiek waren samen met hun teams afgereisd naar Hoogeveen. Organiserende vereniging Olhaco had alles tot in de puntjes verzorgd. Dankzij het mooie weer kon het feest na de wedstrijden buiten losbarsten!”

Winnaars beker Noord categorie A dames en heren
20220514 163038

Bekerfinales regio Oost
In Neede startten om 9.30 uur de eerste bekerrondes voor de jeugd. In twee speelrondes werden er zes jeugdwedstrijden gespeeld. Daarna zijn de velden omgebouwd naar het centercourt en werden achtereenvolgens de dames- en herenfinale gespeeld. “Met volle tribunes, enthousiast publiek en sportieve wedstrijden kijken we terug op een mooie finaledag, aldus Wouter Gaillard, namens regio Oost. Hij voegt daaraan nog toe: “De wedstrijdleiding lag in handen van gastvereniging Elite/Dynamo uit Neede en was top geregeld, complimenten!”

Bekerfinales regio Zuid
De bekerfinales Zuid werden in Venlo door de vereniging Civitas georganiseerd. Vanaf 10.00 uur was het eerst de beurt aan de Jongens A t/m C, vervolgens de Meisjes A t/m C, Recreanten, Dames A en B categorieën en afsluitend met Heren A en B categorieën.

Ondanks het mooie weer, was het gezellig druk in de Ruben Kogeldans Sporthal in Venlo. Bij verschillende wedstrijden spannende wedstrijden. De winnaars van deze dag waren: VC Olympia DS 1 (categorie A dames), Numidia/vc Limac DS1 (categorie B dames), The Athletes Foot/VC Sittardia/Numidia VC Limac HS1 (categorie A heren), Numidia/Limac HS3 (categorie B heren), Sliedrecht Sport JA1 (categorie Jongens A), Volley Tilburg JB1 (categorie Jongens B), VC WIK Groot-Ammers JC1 (categorie Jongens C), Next Volley Dordrecht MA1 (categorie Meisjes A), Sliedrecht Sport MB1 (categorie Meisjes B), Sliedrecht Sport MC1 (categorie Meisjes C) en Erasmus Volley XR1 (categorie Recreanten).

Bekerfinales regio West
Ook sporthal de Vliethorst (Voorschoten) barstte zaterdag uit zijn voegen. De hele dag meer dan volle tribunes bij de tien regiobekerfinales West. Eindelijk mocht er weer een finaledag worden gehouden. En de teams konden ook weer eens strijden om een echte prijs. Spannende wedstrijden werden afgewisseld met wat mindere, maar de sfeer werd er op de tribunes én bij de volleyballers, begeleiders en arbitrage niet minder om. Grootverdiener werd Prima Donna Kaas Huizen. De jeugdteams van deze vereniging zegevierden in alle vier jeugdfinales. Bij de senioren gingen twee bekers met de recreanten van OKV mee naar Harmelen. De overige vier bekers werden netjes verdeeld tussen Inter Rijswijk, Limes, Switch Hooglanderveen en VOLEVO. Leython DC slaagde er niet in het kwartet winnende vijfsetters op een rij te realiseren. Na drie keer 3-2 in de drie voorgaande bekerrondes volgde in de finale helaas een nederlaag. Uiteraard wel pas na vijf sets. Om tien uur vertrok de bus met de supporters en volleyballers uit Voorschoten naar Enkhuizen. Ondanks de twee verloren finales bleef het gezellig met de vele Madjoe-supporters.

Mooi bekerweekend
In iedere regio kan er gesproken worden van een geslaagd bekerweekend, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en scheidsrechters. “De aanwezigheid van de vele vrijwilligers en scheidsrechters hebben tot een groot volleybalfeest geleid, waarvoor veel dank”, aldus de Nevobo.

Bron: Marsha Potma