Als gevolg van de geldende coronamaatregelen tot en met 2 maart, heeft de Nevobo besloten de resterende wedstrijden voor de niveaus Topdivisie en lager uit de kalender te halen.

Op 2 februari jl. heeft het kabinet de maatregelen om het coronavirus de kop in te drukken verlengd tot en met in ieder geval dinsdag 2 maart. Tot die tijd mag er in ieder geval geen binnensport beoefend worden. Wat er na 2 maart wel is toegestaan, wordt volgende week dinsdag, 23 februari, tijdens de persconferentie bekendgemaakt. Maar naar verwachting worden er op korte termijn nog geen competitiewedstrijden gespeeld.

Restant competitiewedstrijden geschrapt
Eerder is al gecommuniceerd dat er op basis van de gespeelde wedstrijden dit jaar geen promotie & degradatie richting het seizoen 2021-2022 mogelijk was. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen liet de Nevobo de geplande competitiewedstrijden in eerste instantie wel op de kalender staan. Maar gezien de verlenging van de huidige maatregelen tot en met in ieder geval 2 maart, is besloten deze wedstrijden nu ook uit de kalender te halen.

Guido Davio, algemeen directeur Nevobo: “Natuurlijk hopen we dat voor het einde van het seizoen teams nog wedstrijden kunnen spelen. We blijven dan ook in gesprek met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport om te kijken hoe de sport verantwoord en gedifferentieerd weer open kan. Echter halen we nu deze drie tot vier wedstrijden uit de kalender, zodat we ruimte maken voor teams om zelf oefenwedstrijden te plannen. Zo kunnen ze zelf bepalen tegen wie ze zouden willen spelen, in plaats van ‘vast’ te zitten in de planning die er ligt.”

Foto: Fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn