Resultaten eerste poulefase dames op het DELA Beach Open

Resultaten eerste poulefase dames op het DELA Beach Open

Op de tweede dag van het DELA Beach Open, kwamen maar liefst vijf Nederlandse damesteams in actie in de eerste poulefase. Lees hier de verslagen.

Klineman/Ross – Piersma/Stubbe, P. (2-0)
Emma Piersma en Puk Stubbe mochten vandaag het spits afbijten tegen de winnaars van afgelopen editie DELA Beach Open. De Amerikaanse dames begonnen goed aan de wedstrijd en wisten dan ook de eerste set naar zich toe te trekken. De tweede set ging gelijk op en het Nederlandse team liet goed spel zien, maar helaas werd de tweede set met 25-23 verloren. Na de wedstrijd waren Emma Piersma en Puk Stubbe een beetje teleurgesteld, maar ook blij met hun optreden deze wedstrijd; “We hebben goed spel laten zien en op sommige momenten onze doelen kunnen halen. Ik denk dat we wel positief terug kunnen kijken.” Vanmiddag komen de dames nog in actie tegen het Finse duo Lehtonen/Ahtianen

Betschart/Hüberli – Van Driel, E./Schoon (2-0)
De tweede wedstrijd was voor Emi van Driel en Raïsa Schoon. Zij namen het op tegen de Zwitserse Betschart/Hüberli. De eerste set werd met 21-12 verloren. In de tweede set zijn de Nederlandse dames meer hun eigen spel gaan spelen en werden er minder fouten gemaakt. Helaas lukte het de Nederlanders niet om de tweede set te winnen en verloren ze de wedstrijd met 2-0. Hun reactie na de wedstrijd; “De tegenstanders zijn een stukje verder, alles gaat sneller en alles is wat moeilijker voor ons, maar we kunnen er veel van leren. Vandaag gingen we zeker voor de winst en dat gaan we de volgende wedstrijd ook weer.” Vanavond komen Emi van Driel en Raïsa Schoon nog in actie tegen het Russische duo Bocharova/Voronina.

Murakami/Ishii – Sinnema/Bloem (2-0)
Jolien Sinnema en Laura Bloem troffen in de eerste poulewedstrijd het Japanse duo Murakami/Ishii. Het Nederlandse team kende een moeizaam begin en de Japanners wonnen dan ook de eerste set met ruime cijfers (21-12). De tweede set was een stuk spannender en ging gelijk op. De Nederlandse dames gaven alles, maar het was helaas niet genoeg om er een derde set uit te slepen. Voor Jolien Sinnema en Laura Bloem is het lekker en vertrouwd om op een toernooi in eigen land te spelen, maar de teleurstelling overheerste na de wedstrijd. Vanavond om 19:20 uur wacht voor hen de herkansing tegen Kravcenoka/Lece uit Letland. 


Stubbe, J./Van Iersel – Schützenhöfer/Plesiutschnig (0-2)
Joy Stubbe en Marleen van Iersel namen het in hun eerste wedstrijd op tegen het Oostenrijkse duo Schützenhöfer/Plesiutschnig. Ook voor dit Nederlandse team begon de wedstrijd moeizaam en het lukte hen niet om hun niveau te halen. De eerste set werd dan ook gewonnen door de Oostenrijkers. Joy Stubbe en Marleen van Iersel deden hun best om zich terug te knokken in de wedstrijd. De tweede set ging gelijk op, maar helaas was het net niet genoeg. De tweede set werd met 20-22 verloren. Vanavond gaat het Nederlandse duo weer strijden voor de winst; “Vanavond is het alles of niets, dus zo gaan we ook spelen.” Ze nemen het om 20:10 uur op tegen het Poolse duo Brzostek/Wachowicz.

Keizer/Meppelink – Harnett/Lapointe (2-0)
Het laatste Nederlandse duo dat vanmiddag in actie kwam, was de regerend Europees kampioen Sanne Keizer en Madelein Meppelink. Met een flinke dosis wedstrijdspanning begonnen de dames tegen Harnett/Lapointe uit Canada. Het Nederlandse duo begon nerveus aan de wedstrijd, waardoor de eerste set gelijk op ging. Gelukkig lukte het Sanne en Madelein om de eerste set binnen te slepen (26-24). Tijdens de tweede set lukte het hen om meer rust in hun spel te krijgen en hun eigen niveau te halen. De Nederlanders wonnen de tweede set dan ook met overtuigende cijfers (21-9). Na de wedstrijd bleek dat dit duo een duidelijk doel heeft dit toernooi; “We willen dit toernooi de top 8 halen en zo een mooie start maken voor de olympische kwalificatie.” Vanavond sluiten ze deze toernooidag af met een wedstrijd tegen Strbova/Dubovcova uit Slowakije.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×