Het bekertoernooi bij de mannen wordt net als dat bij de vrouwen gespeeld van Goede Vrijdag tot en met Tweede Paasdag. Op vrijdag staan er vier kwartfinales op het programma, zaterdag 3 april volgen er twee halve finales en maandag staan in MartiniPlaza in Groningen de twee finalisten tegenover elkaar voor de titel in het nationale bekertoernooi.

Het nationale bekertoernooi wordt in 2021 anders afgewerkt dan normaal. Omdat alleen de eredivisieteams speelgerechtigd zijn is besloten dat een alternatieve opzet wordt gehanteerd. De top-8 van de reguliere competitie in de Eredivisie (minus Talentteam Papendal) speelt het bekertoernooi vanaf de kwartfinales.

Titelhouder Amysoft Lycurgus
Op woensdagavond behaalde Amysoft Lycurgus de play-off om het landskampioenschap nadat Active Living Orion de uitwedstrijd bij Sliedrecht Sport met 3-2 verloor. Vanaf vrijdagmiddag verdedigen de Groningers hun titel uit 2020 die ze ten koste van Draisma Dynamo met 3-1 wonnen in Den Bosch.

Lycurgus zal zich maandag in de finale graag willen presenteren in het ‘eigen’ MartiniPlaza. Daarvoor zal er gewonnen moeten worden van VoCASA en op zaterdag van de winnaar van het duel tussen Bielderman Koetsier/SSS en Active Living Orion. Een allesbehalve eenvoudige route.

Aan de andere kant van het schema staat Taurus dat nog een appeltje te schillen heeft met Sliedrecht Sport. De ploeg uit Houten verloor op de laatste dag van de reguliere competitie bij Sliedrecht en verspeelde daarmee een plek in de kampioenspoule. Sliedrecht heeft in die kampioenspoule gewonnen van Amysoft Lycurgus en Active Living Orion, maar dat was in de eigen Sporthal De Basis. Wat kunnen zij op bezoek in Houten?

Draisma Dynamo opent de jacht op hun elfde bekertitel bij RECO ZVH. In de reguliere competitie troffen beide teams elkaar een keer, in eigen huis wonnen de Apeldoorners met 3-0. Wat gebeurt er als zij zich melden in Zevenhuizen?

Livestreams
De wedstrijden in het bekertoernooi zijn live via volleybal.nl te bekijken. Klik hierboven op de aanvangstijd om bij de specifieke livestream uit te komen. We communiceren de aanvangstijden van de halve finales op het moment dat de deelnemers daaraan bekend zijn.