Het is Active Living Orion niet gelukt het ticket voor de play-off om het landskampioenschap te boeken. Op bezoek bij Sliedrecht Sport verloren zij met 3-2 wat betekent dat Amysoft Lycurgus zich vanaf 10 april meldt als tegenstander van Draisma Dynamo.

Sliedrecht Sport – Active Living Orion 3-2 (26-24, 20-25, 25-14, 22-25, 15-10)
Active Living Orion kende in Sliedrecht een flitsende start. Jasper Diefenbach pakte direct een aantal blocks en er stond snel een voorsprong van een punt of vijf op de borden. Maar daarna kwam de vechtlust van Sliedrecht bovendrijven. Middels sterk aanvalsspel van Gerard Baan en Tom Koops kon Sliedrecht het gat dichten en bij 24-21 zelfs de eerste setpoints noteren. Orion werkte die weg, maar een netservice van Colin Zuijdgeest gaf Sliedrecht opnieuw een kans de set te beslissen. Michael van Leeuwe plaatste zijn float op 10 centimeter van de achterlijn en haalde zo de eerste set binnen voor Sliedrecht.

Op dat moment stond de ploeg van coach Joris Marcelis met de rug tegen de muur, er moesten drie sets op rij worden gewonnen om de play-off te bereiken. Met een sterke Tijmen Laane (7 punten) en Adam White, die meerdere keren van achter de driemeterlijn verwoestend uithaalde, trok Orion de stand gelijk: 20-25.

Profiteren konden de gasten niet van de setwinst, ze gaven direct het initiatief uit handen. Sliedrecht kwam op een 5-1 voorsprong en had het beste van het spel. De formatie van coach Paul van der Ven speelde frank en vrij, Tom Koops en Bart Yark waren daar op de buitenkant het toonbeeld van. Meerdere keren verschalkten zij het blok van Orion. Yark zette zijn team met twee killblocks achter elkaar op Bas van Bemmelen op setpoint: 24-14. Rick van der Sluis voltrok het vonnis met een ace.

De 2-1 tussenstand betekende dat Amysoft Lycurgus niet meer te achterhalen was door Orion in de kampioenspoule en dat dus de Groningers zich volgende week zaterdag zullen melden in Apeldoorn voor de eerste wedstrijd in de best-of-five om het landskampioenschap tegen Draisma Dynamo.

De wedstrijd werd gewonnen door Sliedrecht Sport. Orion had in de vierde set het betere eindschot, van 20-20 werd het 22-25. De vijfde set viel ten prooi aan Sliedrecht, zij wonnen met 15-10.

Stand:

Team

Wedstrijden-Punten

Sets v-t

1. Draisma Dynamo

5-16

14-5

2. Amysoft Lycurgus

6-10

12-13

3. Active Living Orion

6-8

11-14

4. Sliedrecht Sport

5-5

6-11


Beide teams melden zich vrijdag voor de kwartfinale in het bekertoernooi, dat komend paasweekend wordt gespeeld. Orion gaat op bezoek bij Bielderman Koetsier/SSS en Sliedrecht Sport treft Taurus in Houten.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn