Stefan Boermans en Yorick de Groot veroverden afgelopen zaterdag goud op het Elite 16-toernooi in Doha, waarmee ze belangrijke punten verdienden voor de olympische ranglijst. Hoe staan de Nederlandse beachkoppels ervoor na het eerste toernooi van het seizoen?

Boermans/De Groot stijgt twee plekken op olympisch ranglijst
Stefan Boermans en Yorick de Groot kenden een gedroomde start van het olympische seizoen. Op het openingstoernooi van de Beach Pro Tour wisten ze grote namen te verrassen en in een eenzijdige finale pakten ze het goud. Met deze overwinning voegen ze 1200 waardevolle punten toe aan hun totaal, waardoor ze van de zeventiende naar de vijftiende plek stijgen op de olympische ranglijst.

Met drie Nederlandse herenteams die strijden om twee beschikbare tickets voor de Olympische Spelen, maakt het de onderlinge strijd nog spannender. Boermans en De Groot zijn vooralsnog het derde Nederlandse team op de ranglijst, maar ze liepen wel 740 punten in op Matthew Immers en Steven van de Velde. Boermans en De Groot moeten wel nog vier toernooien spelen om aan de gestelde eis van twaalf toernooien tussen 1 januari 2023 en 10 juni 2024 te voldoen. Bekijk hier de vereisten waaraan onze beachteams moeten voldoen om zich te kwalificeren voor Parijs.

Posities andere BTN-teams ongewijzigd
Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Matthew Immers/Steven van de Velde voldoen al wel aan deze eis, wat betekent dat toekomstige resultaten alleen eerdere lagere resultaten zullen overschrijven. Met hun resultaten in Doha voegden beide koppels punten toe aan hun totaal, maar hun positie op de olympische ranglijst blijft onveranderd.

Matthew Immers en Steven van de Velde behaalden een vijfde plek en verdienden daarmee 760 punten. Hierdoor komen ze op een totaal van 6.940 punten, waardoor het verschil met Boermans en De Groot is teruggebracht tot slechts 300 punten, waar dit voorheen meer dan 1.000 punten bedroeg.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eindigden op de negende plek, wat het koppel 600 opleverde. Met 8.160 punten blijft het duo op de vijfde plek staan.

Hetzelfde geldt voor Katja Stam en Raïsa Schoon. Dankzij hun negende plaats in Doha komen ze op een totaal van 8.840 punten, waardoor ze hun positie op de vijfde plek behouden.

Olympische ranglijst

Team

Punten

Positie ranglijst

Stam/Schoon

8.840

5

Brouwer/Meeuwsen

8.160

5

Immers/Van de Velde

6.940

13

Boermans/De Groot

6.640

15 *

*Boermans en De Groot moeten tussen nu en 10 juni nog vier toernooien spelen om te voldoen aan de plaatsingseisen voor de Olympische Spelen.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn