Robin de Kruijf pakt eerste wereldtitel met Conegliano

Robin de Kruijf pakt eerste wereldtitel met Conegliano

International Robin de Kruijf is afgelopen weekend wereldkampioen geworden met haar club Imoco Volley Conegliano. In het Chinese Shaoxing versloeg de Italiaanse kampioen het Turkse Eczacibasi in de finale met 3-1, nadat op zaterdag in de halve finale regerend kampioen VakifBank in een ware thriller met 3-2 opzij was gezet. De Kruijf werd opgenomen in het dreamteam. Het is voor de middenblokkeerster van Oranje de eerste wereldtitel voor clubs.

Conegliano en titelverdediger VakifBank vochten op zaterdag een prachtig volleybalgevecht uit. In de vijfde set speelden de Italiaanse vrouwen in totaal negen matchpoints weg. Grote uitblinker was Paola Egonu met 39 punten, De Kruijf maakte er 10.

Finale
Op zondag in de finale moest Conegliano de eerste set nog laten aan Eczacibasi uit Istanboel, de ploeg die draait op de aanvalskracht van Europees beste volleybalster (2018 en 2019) Tijana BoŇ°kovic en de Koreaanse Yeon Koung Kim. Na de verloren openingsset (22-25) was het Conegliano dat de klok sloeg. Onder aanvoering van spelverdeelster Joanna Wolosz schoot de debutant op het WK in de resterende sets met scherp. Het werd via 25-14, 25-19 en 25-21 een 3-1 overwinning.

Positie in het dreamteam
De negen punten in de finale maakten dat De Kruijf op het hele WK, dat uit vijf wedstrijden bestond, tot een totaal van 44 kwam, waaronder 14 blocks. Het leverde haar een plek op in het dreamteam, dat werd aangevoerd door MVP Paola Egonu.

Bekijk hieronder de mooiste foto's uit de finale van het WK voor clubs.

Robin Award Wkclubs Fivb
Aanval Robin Wkclubs Fivb
Robin Blok1 Wkclubs Fivb
Robin Blok3 Wkclubs Fivb
Robin Blok2 Wkclubs Fivb
Conegliano Wkclubs Fivb
Robinviertpunt Wkclubs Fivb
Gonegliano2 Wkclubs Fivb
Polonaise Conegliano Wkclubs Fivb
Conegliano3 Wkclubs Fivb
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×