Robin de Kruijf heeft vanavond in het Italiaanse Verona met haar team Imoco Volley Conegliano de Champions League veroverd. Conegliano won in een zinderende finale met 3-2 van Vakifbank Istanbul. De winst in Verona betekent de eerste gouden Champions League medaille voor zowel De Kruijf als haar club Conegliano.

International Robin de Kruijf had vandaag een belangrijk aandeel in de winst. Met 6 aanvalspunten en 5 killblocks droeg zij 11 punten bij aan het totaal van haar team. Na diagonaal Paola Egonu (41 punten), scoorde De Kruijf de meeste punten voor Conegliano.

Het duel tussen de Italiaanse en de Turkse grootmacht was er een op hoog niveau. Na de rommelige eerste set, waarin het Vakifbank van coach Giovanni Guidetti het beste uit de startblokken kwam, waren beide teams vier sets lang aan elkaar gewaagd.

De strijd tussen Conegliano en Vakifbank werd ook een strijd tussen twee topdiagonalen: Paola Egonu (Conegliano) en Isabelle Haak (Vakifbank). Beide speelsters kregen meer dan 70 set-ups van hun spelverdeelster, waarvan ze een groot deel tot punt promoveerden. Egonu scoorde maar liefst 41 punten, terwijl Haak 33 punten noteerde.

In de vijfde set leek Vakifbank hard op weg naar haar vijfde Champions League titel, toen het een 4-0 voorsprong nam. Na een time-out van coach Daniele Santarelli vochten de Italiaanse volleybalsters zich knap terug, om op 5-5 weer langszij te komen.

Dankzij een killblock en een prachtig ingeslagen steekbal van Robin de Kruijf nam Conegliano zelfs het initiatief over: 9-7. Mede dankzij De Kruijf, de onhoudbare Egonu, invalster McKenzie Adams, de toverende spelverdeelster Joanna Wolosz en de sierlijke libero Monica de Gennaro kwam Conegliano op 14-10 op matchpoint. Vakifbank vocht zich terug tot 14-12 en leek zelfs op 14-13 te komen toen een smash van Egonu uit werd gegeven.

Door een succesvolle challenge van Conegliano ging het punt echter toch naar de kampioen van Italië. Uit de videobeelden bleek dat Haak de laatste smash van Egonu licht had aangeraakt, waardoor de beslissing van de videoarbiter het laatste wapenfeit van deze wedstrijd werd.

Na drie zilveren medailles en twee bronzen mocht Robin de Kruijf vanavond dan eindelijk het goud in ontvangst nemen. Een prachtige beloning voor een van de grootste Nederlandse volleybalsters uit de geschiedenis.

Uitslag finale Champions League:

Imoco Volley Conegliano – Vakifbank Istanbul 3-2 (22-25, 25-22, 23-25, 25-23, 15-12)

Conegliano na CL winst CEV
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn