Volleybaldames

Rotterdam organiseert beslissend WK-kwalificatietoernooi volleybaldames!

Vandaag heeft de Europese volleybalbond CEV bekendgemaakt dat Rotterdam eind augustus het beslissende WK-kwalificatietoernooi voor de Nederlandse volleybalsters mag organiseren. Oranje speelt in het Topsportcentrum naast de Kuip tegen België, Bulgarije, Tsjechië, Griekenland en Slovenië. De beste twee van deze zes landen verdienen een ticket voor het WK 2018 in Japan.

Nederland wist zich begin juni tijdens het eerste WK-kwalificatietoernooi niet rechtstreeks te plaatsen voor het WK. De equipe van de nieuwe bondscoach Jamie Morrison verloor in Baku de beslissende wedstrijd van gastland Azerbeidzjan en eindigde als tweede in de poule. Die tweede plek geeft Oranje het recht om deel te nemen aan het laatste WK-kwalificatietoernooi in augustus.

Meteen na het toernooi in Azerbeidzjan ontstond het plan om het beslissende WK-kwalificatietoernooi naar Nederland te halen, om de volleybaldames een zo goed mogelijke uitgangspositie te geven. Mede dankzij de ondersteuning van Rotterdam is dit gelukt. Zo keren de volleybaldames terug naar de havenstad waar ze in 2015 schitterden op het EK Volleybal.

Het WK-kwalificatietoernooi in Rotterdam wordt waarschijnlijk gespeeld tussen 22 en 27 augustus. Meer informatie over het exacte speelschema en de kaartverkoop volgt z.s.m. op volleybal.nl

Het WK-kwalificatietoernooi wordt gespeeld volgens het single round robin systeem, hetgeen betekent dat ieder land een keer tegen elkaar speelt. De beste twee landen verdienen een ticket voor het WK 2018 in Japan.

Deelnemende landen (tussen haakjes positie op Europese ranglijst):

  • Nederland (5)
  • België (7)
  • Bulgarije (10)
  • Tsjechië (11)
  • Slovenië (21)
  • Griekenland (23)

Foto van een uitverkocht Topsportcentrum Rotterdam tijdens de wedstrijd Nederland - Zuid-Korea in 2016 (foto: Pim Waslander):

Ned Kor Topsportcentrum Rotterdam 2016 Pw
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×