Rusland met 3-0 te sterk voor volleybalsters op World Cup

Rusland met 3-0 te sterk voor volleybalsters op World Cup

De Nederlandse volleybalsters hebben op de World Cup met 3-0 verloren van Rusland. Voor Oranje was het de derde nederlaag in acht duels. Het team van bondscoach Jamie Morrison gaf in het Japanse Toyama de eerste set ondanks een 21-15 voorsprong uit handen. Daarna konden de volleybaldames geen potten meer breken tegen de sterke Russinnen.

Opstelling

In de achtste wedstrijd tijdens deze World Cup begon bondscoach Jamie Morrison met het volgende basisteam: Britt Bongaerts (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Yvon Beliën en Nicole Koolhaas (middens), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers) en Myrthe Schoot (libero).

1e set

Nederland ging furieus van start en legde Rusland gedurende het grootste deel van de eerste set haar wil op. Lonneke Sloetjes (9 punten in 1e set) was bij vlagen onhoudbaar en de volleybaldames heersten tot 21-15 op alle fronten.

In de fase hierna verloor Oranje de grip op het spel. Rusland vocht zich punt voor punt terug en kwam op 22-22 langszij. Nederland verdiende nog wel het eerste setpoint op 24-23 (nadat een wonderlijke rally werd afgemaakt door Anne Buijs), maar slaagde er niet in om deze te benutten. Na killblocks op Nicole Koolhaas en Anne Buijs won Rusland de set met 24-26.

2e set

In de tweede set was Oranje ten tijde van de tweede technische time-out de aansluiting reeds verloren: 12-16. Het verschil van vier punten liep op naar zeven en Rusland won eenvoudig de set met 18-25.

3e set

Met Laura Dijkema, Celeste Plak en Juliët Lohuis in het veld startte Nederland vol goede moed aan doorgang drie. Oranje moest al snel in de achtervolging op Rusland (13-16), maar kwam na een ace van Lohuis tot op een punt: 16-17.

Tot een ommekeer zou het echter niet komen. Rusland nam opnieuw afstand en won de set met 20-25 dankzij een harde smash van uitblinker Nataliya Goncharova (16 punten). Aan Nederlandse zijde kwam Lonneke Sloetjes tot 14 scores.

Laatste drie wedstrijden in Osaka

Oranje verhuist nu naar Osaka waar het in de laatste fase van de World Cup nog speelt tegen China, de Dominicaanse Republiek en gastland Japan.

Nederland – Rusland 0-3 (24-26, 18-25, 20-25)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×